TRT1'den neşelendiren haber: Bir Zamanlar Kıbrıs unutamayacağınız dizi deneyimi sunmaya geliyor

Gelmiş geçmiş en kaliteli yapımları tutkunlarıyla buluşturarak dizi piyasasında yadsınamayacak derecede güçlenen TRT1, yeni dizisiyle bir ilke imza atacak. Tarihsel döneme ışık tutarak seyirciyi en doğru şekilde aydınlatan TRT1, Bir Zamanlar Kıbrıs dizisiyle zaman tünelinde yolculuğa çıkararak hafızalara kazınmaya hazırlanıyor.

TRT1'den neşelendiren haber: Bir Zamanlar Kıbrıs unutamayacağınız dizi deneyimi sunmaya geliyor
TRT1'den neşelendiren haber: Bir Zamanlar Kıbrıs unutamayacağınız dizi deneyimi sunmaya geliyor
GİRİŞ 13.02.2021 09:21 GÜNCELLEME 13.02.2021 09:21
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Son birkaç yıl içerisinde başarı çıtasını bir hayli yükseğe çıkararak televizyon sektöründe sağlam bir yer edinen TRT1, yayın serüvenine başlatmayı planladığı yeni dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs ile nostalji rüzgarı estirecek. Bilhassa geçmiş dönemde yaşanan gelişmeleri etkileyici bir üslupla aktararak izleyicisinin tarihi bilgisini kuvvetlendiren TRT1, Bir Zamanlar Kıbrıs dizisiyle Türklerin azim, kararlılık ve kahramanlık hikayesini gözler önüne serecek. 

Mucize Doktor 50.bölüm fragmanı: Hüzünlendiren ölüm! Keder ve ızdırap ciğerine ok gibi saplandı

 

Bir Zamanlar Çukurova 84.bölüm fragmanı: ''Adalet tecelli edecek!'' Eziyetini misliyle çekecek

Başarılarına her geçen gün bir yenisini ekleyen TRT1'den gelen resmi açıklamalar neticesinde, çekimlerin tamamı Kıbrıs'ta gerçekleştirilerek ulusal kanalda yayınlanacak "ilk dizi" olma niteliğine de sahip olan "Bir Zamanlar Kıbrıs" isimli yapım, Kıbrıs Türk halkının hem varoluş hem de özgürlük adına vereceği üstün mücadeleyi konu olarak işleyecek. 

Yapımcılığını Erol Avcı'nın üstlendiği ve TMC Film farkıyla TRT1'de yayın macerasına merhaba diyecek olan Bir Zamanlar Kıbrıs projesi, kahramanların gerçek hayat mücadelesini, aşklarını, ayrılıklarını ve hüsranlarını da dizi severlere yansıtacak.

Tüm bunların yanı sıra senaristliğini Emre Özdür & Başar Başaran'ın yer alacağı ve yönetmenlik koltuğunda ise Hakan İnan'ın oturacağı TRT1'in yeni tarihi dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs'ın çekimleri, ada halkının da yoğun ilgisiyle kısa zaman önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) resmen başladı.

Kırmızı Oda'ya Kurtlar Vadisi'nden keyifleri yerine getiren transfer! Gelişi herkesi sevindirdi

BİR ZAMANLAR KIBRIS DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesinden esinlenerek ve adada meydana gelen gerçek olaylardan yola çıkılarak oluşturulan "Bir Zamanlar Kıbrıs" isimli dizi projesi, Kıbrıs olaylarının şiddetlenmeye başladığı 1963 dönemiyle TRT1 kanalında izleyici kitlesinin akıllarında kalıcı bir iz bırakacak.

BİR ZAMANLAR KIBRIS OYUNCU KADROSU KİMLERDEN OLUŞMAKTADIR?

Dizide sakız tüccarı Kemal Dereli karakterini Ahmet Kural, eşi İnci'yi Pelin Karahan, Türkiye'den adaya gizli görevle gelen Ankaralı karakterini Serkan Çayoğlu, nişanlısını da Gülper Özdemir oynayacak. Öte yandan, Rum komutan Samson'u Tayanç Ayaydın, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı ise Devrim Saltoğlu oynayacak.

Aynı zamanda TRT1'in büyük sükse yakalamayı hedeflediği Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin oyuncu kadrosunda; Hasan Küçükçetin, Miray Akay, Deniz Baytaş, Ahmet Sömers, Hakan Güner, Nebil Sayın, Emre Törün ve Bade Arazlı gibi isimler de bulunmaktadır.

YORUMLAR 24
  • Tuzla 3 yıl önce Şikayet Et
    TRT film ve dizilerine havelsan elektronik animasyon konusunda destek verse daha faydalı olur konular çok güzel ama BBC nin tiyatro şu gibi oluyor
    Cevapla
  • milliyteci 3 yıl önce Şikayet Et
    ülkemiz de tarihi gecmisi nasil bu günlere geldimizi nelrden gectimizi anlaticak FILM dizi ler yapilmali örnek SARIKAMIS ve o dönem de yasanan lar o binlerce INSAN neden nicin SEHID oldu genclik tarihini BILMIYOR dini degerleri ni tanimiyor ama ekran lar faihise diziler le dolu ask mesk milyoner delikanli fakir kiz aski bol bol ahlaksiz lik POMPALYAN DIZiLER VAR ekranda bunlar bilincli olsa gerek ki türk gencligi kim oldugunu unutsun amacli
    Cevapla
  • milliyteci 3 yıl önce Şikayet Et
    az önce bir baska haber de DIYANET isleri sorumlusu ndan aciklma haberinde kutsalini inancini bilen gencler yetistirmeli gibi bir haber okudum sormak lazim gelen soru tam da bu haberi okuyunca akla geliyor aslinda ülkemizde TARIHI ni gecmisini nasil bu durumlara geldigini anlatan KAC DIZI VAR tv ekranlarina bakin alayi asna fisna diziler öyle ki mezarlik sahnelerinde dahi FATIHA okumadan uzak DIZILER LE dolu ekran
    Cevapla
  • Ertugrul66 3 yıl önce Şikayet Et
    Tayanc Ayaydin rum rolünde olması olmadı...biz onu Osman karakteriyle tanidik...Ankaralı rolü Tanyanc a yakışırdı...
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Barbaros ne oldu nezaman yayunlanacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor