TRT1'in merak uyandıran projesi Mavera konusu & oyuncu kadrosu! Mavera'ya dair bilinmeyenler!

TRT1'de yayın macerasına atılan Mavera dizi projesi, Ramazan ayı süresince ilgi çeken sahneleriyle dizi severleri ağırlayacak. İslamiyet’in yaygınlık kazanmasında önemli katkıları Ahmed Yesevi'nin yaşam öyküsü Mavera yapımında gözler önüne serilecek. Çekimleri Konya'nın Meram ilçesinde gerçekleştirilen Mavera dizisinin konusu nedir ve oyuncu kadrosu kimlerden oluşmaktadır?

GİRİŞ 16.04.2021 20:30 GÜNCELLEME 16.04.2021 20:30
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Dizi dünyasında birbirinden başarılı işler çıkararak son dönemlerde yıldızı parlayan TRT1, Mavera adında hanesine yepyeni bir proje daha yazdırdı. 12 Nisan Pazartesi tarihi itibariyle ekran serüvenine başlangıç yapan Mavera dizisi, izleyenleri geçmişte yolculuğa çıkarıp tarih bilgisini geliştirecek. Mavera dizisinde, İslamiyet’in bilinirliğini artırmak ve Müslümanları bilinçlendirmek adına türlü zorluklara göğüs geren Ahmed Yesevi’nin hayat hikayesi seyirciye aktarılıyor. İlk bölümüyle dizi tutkunlarının takdirini ve beğenisini toplayan Mavera dizisinin konusu nedir ve oyuncu kadrosunda hangi isimler yer almaktadır?

TRT1 Barbaroslar oyuncusu Engin Altan’dan şaşırtıcı açıklama! Bu sözleri ilk defa duyacaksınız

MAVERA: HACE AHMED YESEVİ NE ZAMAN SAAT KAÇTA YAYINLANACAK?

Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca’nın üstlendiği, tarihteki ilk Alperenlerin hikayesi Mavera, 12 Nisan Pazartesi günü ilk bölümüyle izleyenlerin karşısına geçti. Ramazan ayına özel olarak çekilen Mavera dizisi Ramazan ayı boyunca her gün saat 23.45’de TRT1 kanalında yayına girecek ve 12 Mayıs tarihinde bitecek.

Uyanış Büyük Selçuklu 29.bölüm fragmanı duyuruldu mu? İşler tepetaklak oldu! Düzeni altüst etti

MAVERA: HACE AHMED YESEVİ DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Türk edebiyatının temellerini atan Ahmet Yesevi’nin hayatı konu olarak işlenmektedir. Yusuf Hemedani tarafından Bağdat’a gönderilen Hace Ahmed Yesevi’nin o dönem adeta küçük bir dünya olan Bağdat’ta verdiği dirlik ve beraberlik dersinin mücadelesini anlatıyor.

Kuruluş Osman 54.bölüm fragmanı: Osman'dan zehir zemberek sözler! Dündar'a ateş püskürüyor...

MAVERA: HACE AHMED YESEVİ DİZİSİ NEREDE ÇEKİLDİ?

12 Nisan 2021 Pazartesi akşamı yayın hayatına başlayıp, 11 Mayıs Salı akşamı 30. bölümü ile final yapacak olan Mavera dizisinin çekimleri için dizinin konusu ile uygun olarak Konya ilinden yararlanıldı. Dizi çekimlerinin birçoğu Konya’nın Meram ilçesinde Karahüyük Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Kanal D'nin Camdaki Kız dizisiyle bir ilk yaşandı! Camdaki Kız'la daha önce görülmemiş rekor...

MAVERA: HACE AHMED YESEVİ DİZİSİNİN OYUNCU KADROSU KİMLERDEN OLUŞMAKTADIR?

TRT1'in dikkat çeken tarihi dizisi Mavera oyuncu kadrosunda; Korel Cezayirli, Görkem Sevindik, Tansel Öngel, Sinan Tuzcu, Hasan Küçükçetin, Ferit Kaya, Adrian Can, Evren Erler, Mehmet Korhan Fırat, Nusret Çetinel, Erdem Ergüney, Nur Berfin Çiroğlu, Dilara Yeşilyaprak, Recep Usta, Sedat Mert, Muharrem Özcan, Demircan Kaçel, Handan Yıldırım, Haydar Köyel, Atilla Öner, Arben Akış, Volkan Uygun, Alper Türedi, Şükran Karanlık, Alkan Kızılırmak ve Zara rol alıyor.

Savaşçı'da ortalık hararetlendi! Seyirciyi şaşırtan olay: Söyledikleriyle dikkati üstüne çekti

YORUMLAR 11
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir bölümünü internetten izledim gerçekten harika bir dizi, hararetle tavsiye ederim
    Cevapla
  • Helal olsun 2 yıl önce Şikayet Et
    Dizi TRT'de İzlenir.Teşekkürler TRT.
    Cevapla
  • Ysn 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunus emre teravih vaktine denk geliyodu izleyemedik bu sene teravih yok diziyi bu saate koymanin manasi ne acaba
    Cevapla
  • Mesut can 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu diziyi 23 .45 te ekrana hangi kafa koydu bu saatte kaç kişi izleyecek merak ediyorum
    Cevapla
  • Fani 2 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler TRT. Önceki ramazanlarda yayınlanan Yunus Emre ve Kuşlarla yolculuk dizileri çok kaliteliydi, çocuklarımla birlikte, ailecek severek izledik. Tevhide dair birçok hikaye ve kavram bu sayede çocuklarımızın zihin dünyasında yer etti. Hoca Ahmet Yesevi gibi büyük bir şahsiyeti de inşallah memnuniyetle izlemek nasip olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi