Kuruluş Osman’ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın paylaşımıyla sosyal medyayı salladı!

Şimdilerde ATV ekranlarından yayınlanan Kuruluş Osman dizisinde Aksakallıların reisi rolünü canlandıran Cüneyt Arkın yaptığı paylaşımla hayranlarını 60 yıl önceye götürdü. Sosyal medya hesabından gençlik yıllarına ait bir fotoğrafı paylaşan Yeşilçam efsanesi, yaşadıkları zorlukları anlattı. Kısa sürede beğeni yağmuruna tutulan fotoğrafa birçok yorum geldi. İşte Cüneyt Arkın’ın sosyal medyayı sallayan o fotoğrafı..

Kuruluş Osman’ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın paylaşımıyla sosyal medyayı salladı!
Kuruluş Osman’ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın paylaşımıyla sosyal medyayı salladı!
GİRİŞ 01.05.2021 10:57 GÜNCELLEME 01.05.2021 10:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk sinemasında aksiyon denilince akla ilk gelen  Kuruluş Osman ile ekranlara geri dönen usta isim Cüneyt Arkın, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla çok konuşuldu. İstanbul Bebek Koyu’nda çekilen gençlik fotoğrafını takipçileriyle paylaşan Arkın, paylaşımında yaptığı açıklamada fotoğrafın hikayesini anlattı. Tıp Fakültesi eğitimi alırken aynı zamanda inşaatlarda çalıştığını ifade eden 83 yaşındaki usta isim takipçilerini 60 yıl önceye götürdü. Sosyal medyada günün en çok konuşulan paylaşımını yapan Cüneyt Arkın bir kez daha neden bu kadar büyük bir oyuncu olduğunu gösterdi. İşte Cüneyt Arkın’ın yaptığı paylaşım ve o fotoğrafın öyküsü…

“İstanbul Bebek Koyu 1960’lı Yıllar”

Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın, Instagram hesabından 1960 yılında çekilen gençlik fotoğrafını takipçileriyle paylaştı. Kısa sürede on binlerce beğeni ve yorum alan resime ekleme yapan Arkın “ Bu paylaşımın altına çok iyi yaşadınız demişsiniz öyle tabii” diyerek fotoğrafın hikayesini anlattı.

“İnşaatlarda Çalışırdım”

Anlatayım fotoğrafın çekildiği dönemi fakülte yıllarımdı hep çalıştım. İstanbul’da Tıp Fakültesi’nde okurken ilk iki yılımı Sirkeci’de bir otel odasını iki inşaat işçisiyle paylaşarak geçirdim. Ders zamanı okula gider, kalan zamanda da onlarla inşaatlarda çalışırdım"

Evlere Hasta Bakıcı Olarak Gitmiş

“Bir yanda anatomi dersi, öte yanda inşaat işçiliği. Stajımı yaptıktan sonra az çok hasta tedavi edebilir duruma geldiğimde hocam Cihan Abaoğlu beni evlere hasta bakıcı olarak göndermeye başladı. Hastanın başında 24 saat bekleyip, acil durumda müdahale etmekti görevim. Fakat tabii yeri geldiğinde adamı tıraş da ediyordum, altını da temizliyordum.”

Ayda 60 Lira Burs Parası

Ayda burs parası olarak 60 lira alırdım. Hasta bakıcı olarak bir eve gittiğim zaman ise günde 15 lira kazanıyordum. Ama ev sahiplerinin artık yemeklerini önüme koymaları çok ağrıma giderdi. İlk paramı aldığımda fırına koşup paranın hepsiyle ekmek aldım. Çiğnemeden yuttum, patlayana kadar yedim. Sonunda da kustum.

Ekmekleri görünce açlık korkumu yeniyor, huzur buluyordum. Yıllar sonra bile kaldığım otel odalarında baş ucumdaki komodinin üzerine bir somun ekmek koyar, ancak ona bakarak uyuyabiliyordum"

Cüneyt Arkın Kimdir?

Cüneyt Arkın 8 Eylül 1937 yılında Eskişehir'in merkezine bağlı olan Karaçay köyünde dünyaya geldi. Halise Hanım ve Hacı Yakup Bey’in on üç çocuğundan birisi olarak doğan Arkın'a ailesi “Fahrettin Cüreklibatır” adını verdi.

Lise eğitimini Eskişehir Atatürk Lisesi'nde alan Cüneyt Arkın 1961 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. İlk evliliğini kendisi gibi doktor olan Güler Mocan ile yapan Arkın'ın ilk çocuğu Filiz 1966 yılında dünyaya geldi.  1968 yılında boşandıktan sonra Betül (Işıl) Cüreklibatur ile evlenen Arkın'ın bu evlilikten Kaan ve Murat adında iki çoçuğu oldu.

1964 yılında Gurbet Kuşları filmi final sahnesindeki kavga sahnesi Cüneyt Arkın'ın kariyerinde bir sıçrama noktası oldu. Duygusal-romantik jön karakterlerinden aksiyon filmlerine yönelen usta oyuncu bu dönem İstanbul'a gelerek akrobasi eğitimi aldı. Burada aldığı eğitimi Malkoçoğlu ve Battalgazi serilerinde ekranlara yansıttı. 

Cüneyt Arkın, romantik filmlerle çıktığı sinemaya avantür filmlerinin aranan oyuncusu olarak sürdürdü. Kariyeri boyunca komediye, macera, ve diğer birçok alanda filmlerde rol alan Arkın aynı zamanda at binmede, karatede uzman bir sporcudur.

Şimdilerde ise ATV ekranlarından yayınlanan ve reyting savaşında zirveyi kimselere kaptırmayan Kuruluş Osman dizisinde Aksakallıların reisi rolünü canlandırmaktadır.

YORUMLAR 3
  • erdal 2 yıl önce Şikayet Et
    tırnaklarımla kazıyarak geldim bu olsa gerek
    Cevapla
  • kurtoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    sağolsun abimiz...
    Cevapla
  • Tuğlu... 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah sağlık sıhhat afiyet versin jönümüze..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi