​Haberin adresi: Kanal 7 Haber Saati

Milat Gazetesi yazarı Doç. Dr. Ali Murat Kırık bugünkü yazısında Kanal 7 Haber Saati programının başarılarından övgüyle söz etti.

​Haberin adresi: Kanal 7 Haber Saati
​Haberin adresi: Kanal 7 Haber Saati
GİRİŞ 10.07.2021 12:44 GÜNCELLEME 10.07.2021 12:44

Milat Gazetesi yazarı Doç. Dr. Ali Murat Kırık'ın bugünkü yazısı;

Tematik haber kanallarının yaygınlaşmasıyla birlikte 7/24 haber izler olduk. Gerek Türkiye’de gerekse de dünyada meydana gelen bütün gelişmeleri anlık ve canlı bir şekilde takip edebiliyoruz. Ancak tematik haber kanallarının varlığı son derece önemliyken ulusal televizyon kanallarının haber bültenlerini kendini gözden geçirme ve revize etmek zorunda… Zira gerek televizyondan, gerek internetten, gerekse de sosyal medyadan tüm gelişmeleri, haberleri takip edebiliyoruz. Burada dikkati çekmemiz gereken nokta özgün haber…

Neden özgün haber?

Çünkü bir televizyon kanalını diğerlerinden ayıran en temel etmendir özgün haber. Görülmemiş, farklı, işlenmemiş ve izleyicinin dikkatini çekmesi son derece önemlidir. Bununla birlikte günümüzde sadece ekranı doldurmak adına işinin uzmanı olmayan, o alanda hiçbir tedrisattan geçmemiş kişilerin anlık bir şekilde görüşlerinin alınması ve medyaya servis edilmesi çoğu zaman biz iletişim akademisyenlerini üzüyor. Zira biz medya sektörüne parlak ve işinde başarılı olacak gençleri ve yeni nesilleri yetiştirmek için çaba sarf ediyor, liyakat ve ehliyete önem verilmesi gerektiğinin sürekli altını çiziyoruz. O nedenle seçici davranmak zorundayız. Ayrıca haberin, haber üretiminin bir ekip işi olduğunu bilmek durumundayız.

Kanal 7 Haber Dairesi’nin başarısı

Medyada değişim çok hızlıdır. Bir bakmışsınız tepeye gelmiş üst düzey yönetici birkaç ay sonra yok oluyor… Bir bakmışsınız büyük transferler, isimler kanala kazandırılır ama dönüşü olmaz. Bunlar çok yaşandı ve yaşanmaya da devam edecek. Önemli olan istikrar ve devamlılıktır. İşte bu konuda yiğidi öldür hakkını yeme, Kanal 7 Haber Dairesi’nin hakkını teslim etmek gerekiyor. Genç ve dinamik bir ekiple çalışmak bazen avantaj gibi görünse de zaman zaman dezavantajları da mevcuttur. Sektöre onlarca başarılı muhabir ve haberci yetiştirmiş bir okul Kanal 7 aynı zamanda… Burada aslan payını Mehmet Yazıharman’a teslim etmemiz gerekiyor. Hem mektepli hem de alaylı… Okul hayatından itibaren bu mesleği icra eden aynı zamanda da İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan ve bana göre Kanal 7 Haber’in geldiğimiz noktadaki başarısında en büyük paya sahip başlıca isim. Aşağıdan yukarıya çıkmak çok önemlidir, aynı zamanda da çok meşakkatlidir. Yazıharman, haber dairesi bünyesinde asistan, program sorumlusu, haber yönetmeni ve editör olarak görev yaptı. Kısacası birçok görevde bulundu. Haber müdürlüğü görevini de yürüten Mehmet Yazıharman aynı zamanda çok iyi bir aile babası… Hem mesleğinde hem de hayatında disiplinli asla elden bırakmayan kıymetli bir insan…

Kanal 7 Haber Saati denince akla Tümer Doğru geliyor

Kanal 7 Haber Saati denince aklıma gelen bir diğer isim ise değerli dostum Tümer Doğru. Başarılı bir sunuculuk kariyerine sahip olan Doğru, bir dönem Marmara Üniversitesi’nde de ricamız üzerine diksiyon-fonetik dersini de vermişti. İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuar bölümünden mezun olan Doğru, 2008 yılında RTÜK'ün "Doğru ve Güzel Türkçe Kullanımı" ödülünü de kazanmıştır. Haberlerdeki kalite sunumla bütünleşince işte böyle başarılı işlerin ortaya çıkması sağlanıyor. Kendisini hem gazeteci hem de gezgin olarak nitelendirebileceğimiz Sami Bayraktar’ı da unutmamak gerekir. Başarı, ekip işidir. Bu ekibin önemli isimlerinden biri olan Bayraktar da Kanal 7’de farklı mertebelerde çalışmış olup istihbarat şefi görevini de başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Çektiği fotoğrafların hepsinin bir hikâyesinin olduğunu sezdiriyor.

Ve tabii ki haberin sahada yapıldığına inanan biri olarak muhabir ve kameramanların da hakkını vermek gerek. Başta değerli öğrencim Mert Alihan Tok, Aybüke Şevval Yazıharman, Sedef Aleyna Ağbıyık, Ensar Durmuş olmak üzere kameramanlar Hakan Şengül, Ersin Güler, Arda Ateş, Muhammed Tarakçı’nın da ismini anmadan geçemeyeceğim.

Başarıları daim olsun. Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF Başkan Yardımcısı, Şimşek ile fotoğraf paylaştı
Dolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti