TRT Ortak Yapımı Elli Kelimelik Mektuplar Filminin Tanıtımı İlk Kez Yayımlandı

Adnan Menderes döneminde bakanlık görevinde bulunan Tevfik İleri’nin 27 Mayıs darbesiyle Yassıada’ya sürgün edilişini gerçek hikayelerden esinlenerek konu alan TRT Ortak Yapımı “Elli Kelimelik Mektuplar”ın tanıtımı ilk kez yayımlandı.

GİRİŞ 26.08.2021 09:52 GÜNCELLEME 26.08.2021 09:52

Adnan Menderes döneminde Ulaştırma Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı ve Bayındırlık Bakanlığı görevlerinde bulunan Tevfik İleri’nin 27 Mayıs darbesiyle Yassıada’ya sürgün edilişini ve ailesinin başından geçen olayları gerçek hikayelerden esinlenerek konu alan TRT Ortak Yapımı “Elli Kelimelik Mektuplar” sinema filminin tanıtımı ilk kez yayımlandı. Adnan Menderes döneminde bakanlık görevinde bulunan Tevfik İleri’nin 27 Mayıs darbesiyle Yassıada’ya sürgün edilişini ve ailesinin başından geçen olayları gerçek hikayelerden esinlenerek konu alan TRT Ortak Yapımı “Elli Kelimelik Mektuplar”ın tanıtımı ilk kez yayımlandı.

27 Mayıs filmi insanlık dersi verecek!27 Mayıs filmi insanlık dersi verecek!


Film, dönemin haksızlıklarına ışık tutuyor

27 Mayıs darbesini gerçekleştiren askeri cunta yönetimi tarafından Yassıada’ya sürülen ve aylarca kötü muameleye maruz kalan Tevfik İleri’nin sadece elli kelime yazma hakkı verilen mektuplarla hayata tutunmasını anlatan film, halkın gözünden uzak yargılanmalara ve dönemin haksızlıklarına ışık tutuyor. Film, bu zorluklarla dolu ortamda oluşan bir aşk hikayesine ve hukuk mücadelesine odaklanıyor.

Gerçek bir hayat hikayesi

Sadık Yalsızuçanlar’ın “Vefa Apartmanı” kitabından serbest uyarlanan “Elli Kelimelik Mektuplar” filmi, gerçek bir hikâyeden yola çıkarak Türkiye’nin 1950 ve 1960’lar döneminin gergin günlerini anlatıyor. Gizem Karaca’nın Tevfik İleri’yi savunan idealist bir avukatı, İlker Kızmaz’ın cuntayı kızdıracak haberler yapan bir gazeteciyi canlandırdığı film, 10 Eylül’de seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Oyuncu kadrosunda birçok ünlü isim bulunuyor

Emir Khalilzadeh’in yönetmenliğini yaptığı başrollerini Gizem Karaca, İlker Kızmaz, Tekin Temel, Derya Alabora ve İlhan Şeşen’in paylaştığı “Elli Kelimelik Mektuplar” filmi, 10 Eylül’de vizyona giriyor. TRT Ortak Yapımı film, darbeyle beraber olumsuz anlamda değişen hayatları ve askeri cuntanın yönetimi ele alıp her şeyi kontrol altına almasını beyaz perdeye yansıtacak.

Filmin Künyesi:

Filmin Adı: Elli Kelimelik Mektuplar
Yapım: Medya Fikir Kulübü - İstanbul Medya Akademisi
Yapımcı: İbrahim Elma
Yönetmen: Emir Khalilzadeh
Senaryo: Nevin Şahin
Oyuncular: Gizem Karaca, İlker Kızmaz, Tekin Temel, Derya Alabora ve İlhan Şeşen, Zafer Kırşan
Süresi: 119 DK
Vizyon Tarihi: 10 Eylül 2021

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen başardık
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri