Aydın’da tarihe yolculuk

Farklı şehirlerden renkli görüntüler ve yıllardır süregelen ilginç geleneklerin yer aldığı Gündüz Gece bu hafta yeşilin ve tarihin harmanlandığı Aydın’dan evlere konuk olacak.

Aydın’da tarihe yolculuk
Aydın’da tarihe yolculuk
GİRİŞ 30.10.2021 10:08 GÜNCELLEME 30.10.2021 10:08

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıkıyor. Gündüz Gece ekibi bu hafta Aydın’dan renkli görüntülerle ekrandaki yerini alacak. Gündüz Gece ekibi ilk olarak incir toplayan yaşlı teyzeyle sohbet etti. İlerleyen yaşına rağmen dinç kalmayı başaran teyzenin hayat öyküsünü dinleyen Kürşat, incir ayıklamasına yardım etti. Gündüz Gece ekibi daha sonra Milet antik kentine gitti. M.Ö. 2000 ortalarından başlamak üzere Myken kolonisi varlığı ile görüldüğü bilinen antik kenti gezen Kürşat, bölgenin tarihini yerinde öğrendi.

Gündüz Gece ekibi son olarak Aydın’ın yöresel lezzetlerini tatmak için Aydınlı hanımlarla buluştu. Aydın lezzetleriyle bezeli olan sofraya oturan Kürşat, türküleriyle Aydınlıları şenlendirdi.

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de…

Program Adı        : GÜNDÜZ GECE
Yayın Tarihi         : 30 Ekim 2021, Cumartesi
Yayın Saati          : 11:30

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular