Osmaniye’nin bayram gelenekleri

Farklı şehirlerden renkli görüntüler ve yıllardır süregelen ilginç geleneklerin yer aldığı Gündüz Gece bu hafta fıstığıyla, Kastabalan Antik Kenti ile Osmaniye’den evlere konuk olacak.

Osmaniye’nin bayram gelenekleri
Osmaniye’nin bayram gelenekleri
GİRİŞ 19.11.2021 16:01 GÜNCELLEME 19.11.2021 16:01

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıkıyor. Gündüz Gece ekibi bu hafta Osmaniye’den renkli görüntülerle ekrandaki yerini alacak. Gündüz Gece ekibi Osmaniye’de ilk olarak köylü kadınlarla buluştu. Özellikle bayramlarda yapılan kömbenin yapılışına eşlik eden Kürşat, kömbe pişene kadar Osmaniye’de bayram geleneklerini köylü kadınlardan öğrendi. Gündüz Gece ekibi daha sonra Osmaniye’nin meşhur fıstıklarının hasat edildiği tarlalara gitti. Fıstık toplayan işçilerle sohbet eden Kürşat, küreği eline alarak onlara yardım etti.

Gündüz Gece ekibinin son durağı tarihi Pers İmparatorluğuna dayanan ve 1890 yılında İngiliz bir arkeolog tarafından keşfedilen Kastaba Antik Kenti oldu. Kenti gezen Kürşat, kalenin bulunduğu tepeye giderek Osmaniye’nin benzersiz manzarasının tadını çıkardı.

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de…

Program Adı        : GÜNDÜZ GECE
Yayın Tarihi         : 20 Kasım 2021, Cumartesi
Yayın Saati          : 11:30

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor