Pide Ustalığının Alın Teri Ülke TV’de

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu Ülke TV’de… Programda bu hafta İstanbul’da yaşayan pide ustaları Bahattin Kuzu ve Nursen Kuzu çiftinin hayatı ekrana gelecek.

Pide Ustalığının Alın Teri Ülke TV’de
Pide Ustalığının Alın Teri Ülke TV’de
GİRİŞ 01.12.2021 17:25 GÜNCELLEME 01.12.2021 17:25

Ülke’nin Alın Teri kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin inceliklerini ekrana taşımaya devam ediyor. Ülke’nin Alın Teri’nde bu bölüm elli dört yaşındaki Bafra pidesi ustası Bahattin Kuzu ve eşi Nursen Kuzu’nun pide salonuna konuk olunacak. Bu mesleğe babasının yanında çırak olarak başladığını söyleyen Bahattin Bey, dört kardeşi olduğunu ve kendisiyle birlikte beş çocuğun da babasından miras kalan mesleği devam ettirerek lokanta açtığını anlatacak.

Eşi ile birlikte mesleğini severek icra ettiğini belirten pide ustası, otuz beş yıldır Nursen Hanım’la sadece hayatı değil rızkını da paylaştığından ve eşinin Türkiye’deki tek kadın pideci olduğundan bahsedecek.

Geçmişi eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve yaşam hikayeleri her Perşembe 18:00’de Ülke’nin Alın Teri’nde…

Program Adı   : Belgesel: ‘Ülke’nin Alın Teri’

Yayın Tarihi    : 02 Kasım 2021, Perşembe

Yayın Saati     : 18:00

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri