Asya’nın en batı ucu Babakale köyü Gündüz Gece’de

Türkücü Kürşat, Anadolu’nun cennet köşelerini gezmeye devam ediyor. Farklı şehirlerden renkli görüntüler ve yıllardır süregelen ilginç geleneklerin yer aldığı Gündüz Gece bu hafta destanlara konu olan Çanakkale’den evlere konuk olacak.

Asya’nın en batı ucu Babakale köyü Gündüz Gece’de
Asya’nın en batı ucu Babakale köyü Gündüz Gece’de
GİRİŞ 17.12.2021 14:44 GÜNCELLEME 17.12.2021 14:44

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıkıyor. Gündüz Gece ekibi bu hafta Türkiye’nin tarihe adını altın harflerle yazdıran illerinden Çanakkale’yi köşe bucak gezecek. Gündüz Gece ekibi ilk olarak Asya kıtasının en batı ucu olan Babakale köyünde tekne gezisine çıktı. Teknede denize olta sallayan Kürşat, köpek balığı yakaladığını düşününce tekne sahibini gülmekten kırdı geçirdi. Deniz kenarında yakaladıkları balıkların pişmesini bekleyen Kürşat, seslendirdiği türkülerle kulakların pasını sildi. Gündüz Gece ekibinin bir sonraki durağı bıçak ustasının yanı oldu. Çanakkale Savaşı’nda kullanılan bir bıçağı gören Kürşat, duygu dolu anlar yaşadı.

Gündüz Gece ekibi son olarak köye adını veren kaleye çıktı. 1700’lü yılların başında Avrupalı korsanların saldırılarından korunmak için yapılan kaleyi gezen Kürşat, kalenin bölge için öneminden bahsetti.

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de…

Program Adı        : GÜNDÜZ GECE
Yayın Tarihi         : 18 Aralık 2021, Cumartesi
Yayın Saati          : 11:30

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı