Sedef sanatının incelikleri Ülke TV’de

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu Ülke TV’de… Programda bu hafta Bursa’da yaşayan sedefkâr Zafer Karazeybek’in hayatı ekrana gelecek.

Sedef sanatının incelikleri Ülke TV’de
Sedef sanatının incelikleri Ülke TV’de
GİRİŞ 05.01.2022 16:41 GÜNCELLEME 05.01.2022 16:41

Ülke’nin Alın Teri kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin inceliklerini ekrana taşımaya devam ediyor. Ülke’nin Alın Teri’nde bu bölüm altmış bir yaşındaki sedefkâr Zafer Karazeybek’in sedef atölyesine konuk olunacak. Sedefkârlığın uzun soluklu bir disiplin gerektirdiğini anlatan Karazeybek, bu işe çıraklıkla başladığından ve usta-çırak ilişkisinin çok saygın bir ilişki olduğundan bahsedecek.

Osmanlı’da sedefkârlığın Yavuz Sultan Selim zamanında Mısır’dan gelen ustalarla birlikte tek tük başladığını söyleyen Sedef ustası, yapılan ilk büyük işin Fatih Sultan Mehmet devrinde Balıkesir’de bulunan Zağnos Paşa Camii kapısını kakma işi olduğunu anlatacak.

Geçmişi eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve yaşam hikayeleri her Perşembe 18:00’de Ülke’nin Alın Teri’nde…

Program Adı   : Belgesel: ‘Ülke’nin Alın Teri’

Yayın Tarihi    : 06 Ocak 2022, Perşembe

Yayın Saati     : 18:00

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti