RTÜK'ten spekülatif yayın yapan programlarla ilgili uyarı!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) son dönemde televizyon programlarında ve haber bültenlerinde gıda fiyatları ile ilgili spekülatif yayın yapanlar ile ilgili bir açıklamada bulundu.

GİRİŞ 07.03.2022 15:36 GÜNCELLEME 07.03.2022 16:02
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gıda fiyatlarına ilişkin halkı yanlış yönlendiren, kaygı ve paniğe sevk eden yayınların takip edildiğini açıkladı.

RTÜK Başkanı Şahin, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Son günlerde haber bültenlerinde ve yorum programlarında gıda fiyatlarına ilişkin bazı spekülatif açıklamaların yapıldığı dikkatimizi çekmektedir. Halkı yanlış yönlendiren, kaygı ve paniğe sevk eden yayınlar RTÜK tarafından dikkatle takip edilmektedir. Sağlıklı bir iletişim ortamının oluşması için medyamızın fiyat istikrarını bozan yayınlar yerine ilgili kurumların açıklamalarını haberlerine taşıması son derece önemlidir. Kamuoyunda yanlış algıya yol açan yayınlardan vazgeçmeyen kuruluşlar hakkında 6112 sayılı Yasa'nın ilgili hükümlerini uygulanacaktır" dedi.

YORUMLAR 14
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    yag seker un olmasa ne bu halk niye panik yapar bir iki hasta baska sey yersin sanal da bir kac hain kaps haberi veriyor herkes kosuyor dogru olsa ne bu zaman iki hafta yeme icme baska sey ye
    Cevapla
  • kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    bu görsel ve yazılı basın tamtamcılık yaparak buğday yok ayçiçek yok diye diye halkı paniğe soktular fiyatlar uçtu gitti
    Cevapla
  • VATANDAŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Spekültif midir ne zıkkımdır onu boşverin. Asli vazifenizi yapın şu gündüz kuşağındaki iğrenç kadın programlarını kapatın. Millet sizden bu hizmeti bekliyor bayım. Öyle süslü masalarda süslü kelam etmenizi değil.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet dogru diyorsun lakin o programlara sana bak diyen kim? Kafana silah mi dayadilar izle diye?
    Cevapla
  • Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına yüreğine sağlık
    Cevapla
  • kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    uygulanacak demeyin uygulayın artık bu kadar boş bırakmayın meydanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor