Türkiye'de fonlanan muhaliflerin 2022 listesi yayımlandı

Türkiye'deki muhalif medya kurumlarına ve diğer kuruluşlara para aktaran vakıf ve ajansın yeni listesi yayınlamdı. Ruşen Çakır’a ait Medyascope’a1 milyon 200 bin TL, Hasan Cemal’e ait P24’e 970 bin TL ödeme yapılmış.

Türkiye'de fonlanan muhaliflerin 2022 listesi yayımlandı
Türkiye'de fonlanan muhaliflerin 2022 listesi yayımlandı
GİRİŞ 25.03.2022 11:44 GÜNCELLEME 25.03.2022 11:47
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Amerikan Chest Foundation'ın yayınladığı verilere göre, son 10 yıl içinde Türkiye'deki kuruluşlara sağlanan destek miktarı belirlenmişti. İçlerinde Hrant Dink Vakfı, Bianet, İKSV, Mezopotamya, Medyascope ve 140Journos gibi birçok iktidar karşıtı medya grubuna yüksek miktarlarda "bağış" yaptığı tespit edilmişti.

2022 yılına ait yeni liste yayımlandı. Ruşen Çakır’a ait Medyascope’a1 milyon 200 bin TL, Hasan Cemal’e ait P24’e 970 bin TL ödeme yapıldığı öğrenildi.

BİANET'E 1.8 MİLYON DOLARLIK FON
Açıklanan daha önceki listeye göre, BİANET’in SIDA'dan sadece 2021 yılında 434 bin dolarlık ödeme aldığı belirlenmişti. 2019-2021 arasındaki üç yılda kurumun SIDA’dan toplamda 1.8 milyon dolarlık destek gördüğü ortaya çıkmıştı. Chrest Foundation 2021’de “Sivil toplum reformu çabaları etrafında farkındalık yaratmak” amacıyla Sivil Toplum ve Medya Çalışmaları Derneği’ne 59 bin dolar vermişti.

YORUMLAR 26
  • Selım 2 yıl önce Şikayet Et
    Batının parayla satın aldığı karekter yoksunu hainler birde utanmadan yok bagımsız gazetecilık yok ozgurluk yok demokrasi tukursunler boyle gazetecılıge
    Cevapla
  • Yazık 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar haindir. Yoksa Amerika hiç kimseye menfaati olmasa beş kuruş vermez. Bak fetöye. Destekledi sonra darbe için kullandı
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Beslendiği kapının köpekleri.
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden izin verilir anlamak zor. Gelin bizim hainlerimizi dilediğiniz gibi besleyin demek egemen bir devlet için hiç normal değil.
    Cevapla
  • Analizzzz 2 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir devlet sistemi kuracaksın ki, hiçbir haini yasatmayacaksin.Ceza evine koyup beslemeyeceksin. Yaşamak isteyen insanca yaşasın,istemeyene de hak tanımayacaksin. Hiçbir cezaevi olmayacak. Vergilerimizle hepsi cezaevinde besleniyorlar,haram olsun. Lakin böyle bir sistem de ancak Şeriatla olur. Yoksa hiçbir beşeri sistem tam adaletli olamaz. Bu Anadoluda 72+ millet karışmış. Bunu da ancak İslam'la yönetebiliriz. Yoksa Anadolu böyle zindan olmaya devam edecek. Çakallarla doldu Anadolum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı