"Dezenformasyon yasası" neden ertelendi? Başkan Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan "dezenformasyon yasası"nın Meclis'e gelmesinin öğrenci affı, 3600 ek gösterge gibi bazı düzenlemelere öncelik verildiği için Ekim ayına ertelendiğini ifade etti.

"Dezenformasyon yasası" neden ertelendi? Başkan Erdoğan açıkladı
"Dezenformasyon yasası" neden ertelendi? Başkan Erdoğan açıkladı
GİRİŞ 01.07.2022 12:01 GÜNCELLEME 01.07.2022 12:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kamuoyunda 'dezenformasyon yasası' olarak bilinen düzenleme, TBMM'nin 1 Temmuz Cuma günü tatile girmesiyle Ekim ayına ertelendi. 

Dezenformasyon ile mücadele teklifi ertelendiDezenformasyon ile mücadele teklifi ertelendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Madrid'deki NATO zirvesinin ardından aralarında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk'ün de bulunduğu medya mensuplarıyla yaptığı söyleşide merak edilen düzenleme hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

MECLİS'E GELMEDEN ÖNCE BAŞKA ÖNCELİKLİ YASALAR VARDI

Erdoğan "Düzenleme komisyondan geçti ama Meclis genel kuruluna gideceği zaman Eylül ayına ertelendi. Türkiye’yi ve medyayı, hepimizi doğrudan ilgilendiren bu yasa niye bu kadar gecikiyor ve ertelendi?" sorusuna şu cevabı verdi;

Özellikle bu hafta başka önemli olan bazı yasaların çıkması süreci de vardı. Bunun içinde öğrenci affı, 3600 ek gösterge ve başka yasalar var. Burada mutabakat sağlandı, bir konsensüs oldu. Cumhur İttifakı ile muhalefet şöyle bir anlayışa geldiler; “biz önce bu 5-6 tane yasayı hemen çıkaralım, Meclis açıldığında da bunu hallederiz” dediler. Grup Başkanvekili arkadaşımız beni aradı. “Böyle bir durum var. Mutabakatımız tamam, fakat dezenformasyonla mücadeleyi Meclisin açılışına bırakmaya ne dersiniz?” dediler. Biz de “mademki aranızda böyle bir mutabakat var, hiç olmazsa diğerlerini çıkaralım. Onları hemen yürürlüğe sokmuş oluruz. Böylece bu süreci dayanışma içerisinde bitirmiş oluruz” dedik ve onu Meclisin açılışına bırakmış olduk.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    aslında meclise ne gerek var ? göstermelik meclisin maliyeti az değil.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    süresiz nafaka yı unutmayın. unutalanlar unutulur.
    Cevapla
  • Karahanlı.....1212 1 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal Medya Kanunu derhal çıksın . Herkez eline mikrofon alıp milleti birbirine düşürmesin...
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 1 yıl önce Şikayet Et
    Insanlar içinde biriktirdiklerini dile getiriyor. Yıllardır baskılandılar. Seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Yarın öbür gün seninde öyle hissetmeyeceginin garantisi yok. Keşke kimsenin böyle sıkıntıları olmasa.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...