RTÜK'ten Netflix'e inceleme

RTÜK, Netflix'in çocuk ve gençleri olumsuz etkileyen Jurassic World Kretase Kampı adlı yapımı hakkında inceleme başlattı.

RTÜK'ten Netflix'e inceleme
RTÜK'ten Netflix'e inceleme
GİRİŞ 29.07.2022 17:47 GÜNCELLEME 29.07.2022 21:45
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

RTÜK, Netflix'in çocuk ve gençleri olumsuz etkileyen Jurassic World Kretase Kampı adlı yapımı hakkında inceleme başlattı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "RTÜK olarak dijital platformları yakından takip ediyoruz. Çocuk ve gençleri olumsuz etkileyebilecek, değerlerimizi hiçe sayan içeriklere müsaade etmemekte kararlıyız. Bu bilinçle, Netflix platformunda yayınlanan Jurassic World Kretase Kampı adlı yapım hakkında inceleme başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

Netflix ile Hollywood'un eşcinsellik propagandası bütün dünya tarafından kaygı ile izleniyor. Ahlak karşıtı yayınlarıyla sürekli adından söz ettiren film platformları, dayattıkları sapkın yaşam tarzıyla yüzlerce çocuğun ruh sağlığıyla oynuyor.

ÇOCUK DİZİSİNDE LGBT SKANDALI 

Milyarlarca dolarlık bütçelerle desteklenen bu tür yapımların ana hedefinde çocuklar ve ahlaksız ideolojilere karşı çıkan ebeveynler var. Netflix'in çocuklar üzerinde ahlak bozan bir skandalı da Jurassic World Kretase Kampı adlı çocuk dizisi oldu.

Dinozorların insanları yediği sahneleri göstermiyor olsa da son sezonda yaşanılan arkadaşlıklar başka seviyeye çıkarılıp dizideki Sammy ve Yaz karakterleri birbirlerine aşık oluyor. 5. Sezon 18. Bölüm ise çocuklara açık bir şekilde öpüşme sahnesi gösteriliyor.

Sinemanın usta ismi Steven Spielberg ve ünlü yazar Michael Crichton'ın dijital çocuk dizisi, yayınlanan 5. sezonu ile büyük eleştiri topladı. ABD yapımı animasyon, bilimkurgu, aksiyon-macera türündeki çocuk dizisinde +18 sahnelere yer verilmesi tepki çekti.

Netflix, konuya dair henüz bir açıklama yapmazken, Jurassic World Kretase Kampı 5. sezonu ile sosyal medyada da yankı uyandırdı.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 172
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha önce de bunlar bu yolun yolcusuydu ama netflix son bir kaç yılda özellikle böyle yapımlara ağırlık vermeye başladı vatandaşı dinleyip yasaklasan ki olması gereken budur Türkiye diktatörlük ile yönetiliyor diye çarşaf çarşaf yayın yaparlar içerideki işbirlikçileri ile birlikte çizgi filmlerin içine bile gözümüze soka soka koymaya başladılar yüzde 50 sinden fazlası böyle sapkınlıklarla dolu yayınların çocukları gençleri yoldan çıkarmak hedefleri bu yolda dolu dizgin gidiyorlar ama yüz bulmasa bunlar böyle davranamaz izlemesek hiç bir şey kaybetmeyiz.
    Cevapla
  • Mehmet Kandemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş netfixin doğru dürüst ailece izlenecek bir yapımı yokki... Hepsinde sapık supuk şeyler var. Tamamını kapatılması lazım...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Denecek tek söz günaydınnnn!
    Cevapla
  • huseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    lan netflix te butun yapımlarda hersey dolu dolu var ne ararsan
    Cevapla
  • Derler 1 yıl önce Şikayet Et
    netflix tamamen kapanmalıdır, hedef sadece çocuklar değil tüm toplumdur, lut kavminin evlatları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor