UMED’den farkındalık çalıştayı: Yeni Medya ve Dijital Terörizm

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın destekleriyle 10 Ağustos 2022 Çarşamba günü İletişim Başkanlığı Konferans Salonunda Yeni Medya ve Dijital Terörizm Çalıştayı gerçekleştirecek.

UMED’den farkındalık çalıştayı: Yeni Medya ve Dijital Terörizm
UMED’den farkındalık çalıştayı: Yeni Medya ve Dijital Terörizm
GİRİŞ 08.08.2022 19:14 GÜNCELLEME 08.08.2022 19:14

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un açılış konuşmasını gerçekleştireceği çalıştayda, dijital çağ tehditlerine karşı yapılması gerekenler ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın destekleriyle Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tarafından Yeni Medya ve Dijital Terörizm Çalıştayı düzenleniyor. Açılış konuşmasını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un gerçekleştireceği çalıştayda, yeni medya ile maruz kalınan dezenformasyon faaliyetlerinin ulaştığı boyutları gözler önüne serebilmek amaçlanıyor. UMED Başkanı Aslan Değirmenci’nin hazır bulunacağı çalıştayda alanında uzman isimler, dijital çağ tehditlerine karşı yapılması gerekenleri ele alacaklar.

Dijital platformlarda sinsice yürütülen terörizme karşı farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan Yeni Medya ve Dijital Terörizm Çalıştayı, “Yeni Medyada Dezenformasyonla Mücadele” ve “Dijital Terörizm” olmak üzere iki oturum şeklinde gerçekleştirilecek.
Gazeteci-Yazar Nil Gülsüm Gül’ün moderatörlüğünü üstlendiği “Yeni Medyada Dezenformasyonla Mücadele” başlıklı birinci oturumda, TRT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Öymez, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yusuf Özkır, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Çağlar konuşmacı olacak.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gurbet Ece Zorba’nın moderatörlüğünü üstlendiği Dijital Terörizm başlıklı ikinci oturumda ise, Yargıtay 5. Ceza Dairesi Üyesi Erol Tekmen, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Seyit Ahmet Dikici ve Siber Güvenlik Uzmanı – Yazar Oğuz Yılmaz konuşmacı olarak söz alacak.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!