BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç: "Gazetelerin kaderini matbaa lobisi belirlememeli"

BİK Gazete Sahipleri ve Temsilcileri Bölge Toplantılarının onuncusu Adana’da gerçekleştirildi. Toplantıya Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye’den 112 gazete sahibi ve temsilcisi katıldı.

BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç: "Gazetelerin kaderini matbaa lobisi belirlememeli"
BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç: "Gazetelerin kaderini matbaa lobisi belirlememeli"
GİRİŞ 26.09.2022 17:51 GÜNCELLEME 26.09.2022 17:51

Basın İlan Kurumu Gazete Sahipleri ve Temsilcileri Bölge Toplantılarının onuncusu Adana’da gerçekleştirildi. Toplantıya Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye’den gelenlerle birlikte 112 gazete sahibi ve temsilcisi katıldı. Toplantının açılışında konuşan Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, yeni yasama yılında TBMM Genel Kurulu gündemine gelecek ilk yasal düzenlemenin “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” olmasını beklediklerini söyledi. Başkan Erkılınç; ülkenin farklı illerinde yerel gazetelerin basımını gerçekleştiren bazı matbaaların, sözde basın özgürlüğü ve sansür karşıtlığı kisvesi altında isimsiz bildiri dağıtarak gazeteleri yeni Basın Yasası’na karşı çıkmaya davet ettiklerinin tespit edildiğini açıkladı.

"YASA TEKLİFİ GAZETELERİN GELECEĞİNE DAİR HAYATİ ÖNEMDE"

Yasa teklifinin gazetelerin geleceğine dair hayati önemde maddeler içerdiğini anlatan Erkılınç, “Düzenleme, sadece gazeteleri değil, gazetecilik mesleğini de yakından ilgilendiriyor. İnternet medyasını yasal zemine oturtuyor. Süreli yayın sayılacak internet haber siteleri görev alanımıza giriyor ve resmi ilan alabilmelerinin önü açılıyor. Dezenformasyonla mücadelede etkinlik sağlanıyor, toplum sağlığını ve kamu düzenini koruyucu önlemler geliyor. Uluslararası sosyal medya platformları ile hukuki muhataplık gerçek manada bir çerçeveye oturtuluyor. Bu saydıklarımızın neresinde yanlış var veya bu saydıklarımız kimleri niye rahatsız ediyor?” diye sordu.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, ülkenin farklı illerinde yerel gazetelerin basımını gerçekleştiren bazı matbaaların, sözde basın özgürlüğü ve sansür karşıtlığı kisvesi altında isimsiz bildiri dağıtarak gazeteleri yeni Basın Yasası’na karşı çıkmaya davet ettiklerinin tespit edildiğini açıkladı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı