'Boş ol' deyince nikâh düşer mi?

İslamiyet’e dair merak edilen konular Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sunumuyla Muhabbet Kapısı’yla ekranlardaki yerini alıyor. Muhabbet Kapısı’nda bugün aileyi parçalayan boşanma konusu İslami bir bakış açısıyla ele alınacak.

'Boş ol' deyince nikâh düşer mi?
'Boş ol' deyince nikâh düşer mi?
GİRİŞ 25.11.2022 15:06 GÜNCELLEME 25.11.2022 15:06

Dini konularda akıllara takılan sorular, Allah’ın Müslümanlara emirleri, Hz. Muhammed’in ümmetine verdiği tavsiyeler ve Kur’an-ı Kerim’de yer alan mesajlar Muhabbet Kapısı ile ekrana geliyor.

AİLEYE DAİR MERAK EDİLEN SORULAR MUHABBET KAPISI'NDA CEVAP BULACAK...

Programda aile birliğini sarsan boşanma konusu üzerine merak edilenlere yer verilecek. Karataş ‘Kadının boşanma hakkı var mıdır? Mahkeme kararı ile boşanmak dinen boşanma yerine geçer mi? Eşler ayrı yaşayınca nikâh düşer mi? Nişan sırasında kıyılan nikâh, nişanın bozulmasıyla sona erer mi? Eşler boşandıktan sonra tekrar evlenebilir mi? Kadın boşanırken nafaka dışında tazminat isteyebilir mi? Dini nikâhı bozan şeyler nelerdir? Boş ol deyince nikâh düşer mi?’ sorularını Muhabbet Kapısı’nda yanıtlanacak.

İslam’da birlik ve beraberliğin önemi, aile hayatında dikkat edilmesi gereken noktalar, günlük yaşamda karşılaşılan sorunlar her hafta Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sohbetiyle Muhabbet Kapısı’nda ekrana taşınıyor.

Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı her Perşembe ve Pazar 09.50’de Kanal 7’de... 

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!