Hz. Muhammed'in çocuklarına karşı davranışı nasıldı?

İslamiyet’e dair merak edilen konular Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sunumuyla Muhabbet Kapısı’yla ekranlardaki yerini alıyor.

Hz. Muhammed'in çocuklarına karşı davranışı nasıldı?
Hz. Muhammed'in çocuklarına karşı davranışı nasıldı?
GİRİŞ 02.12.2022 09:52 GÜNCELLEME 02.12.2022 09:52

Muhabbet Kapısı’nda bugün çocuklara karşı nasıl davranılması gerektiğine ve İslamiyet dini açısından çocukların ebeveynleri üzerindeki hak ve sorumluluklarına değinilecek. 

Dini konularda akıllara takılan sorular, Allah’ın Müslümanlara emirleri, Hz. Muhammed’in ümmetine verdiği tavsiyeler ve Kur’an-ı Kerim’de yer alan mesajlar Muhabbet Kapısı ile ekrana geliyor. Programda evlerin neşe kaynağı olan çocukların yetiştirilmesinden, ebeveynlerin üzerlerindeki hak ve sorumluluklarına kadar tüm merak edilenler İslami açıdan ele alacak. Karataş ‘Çocukların ebeveynleri üzerindeki hakları nelerdir? Çocuklara zorla ibadet ettirmek yanlış mıdır? Yaşı küçük çocuklara Allah nasıl anlatılmalıdır? Evladı reddetmek günah mıdır? Bir evladın anne-babaya bedduası tutar mı? Evladından anne-babaya miras düşer mi? Hz. Muhammed’in çocuklarına karşı davranışı nasıldı? Anne-babanın işlediği günahların cezası çocuklardan çıkar mı?’ sorularını Muhabbet Kapısı’nda yanıtlanacak.    

İslam’da birlik ve beraberliğin önemi, aile hayatında dikkat edilmesi gereken noktalar, günlük yaşamda karşılaşılan sorunlar her hafta Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sohbetiyle Muhabbet Kapısı’nda ekrana taşınıyor.   

Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı her Perşembe ve Pazar 09.50’de Kanal 7’de...  

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu