Cumhuriyet gazetesi, hafızlık törenini hedef aldı!

YARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Ebu Leheb’i güzelleyen ‘İlahiyatçı’ İsrafil Balcı’yı konuşturan Cumhuriyet gazetesi, İslam düşmanı ifadelerle hafızlık icazet törenlerini hedef aldı.

GİRİŞ 06.12.2022 14:17 GÜNCELLEME 06.12.2022 16:16
Bu Habere 259 Yorum Yapılmış

CHP'ye yakınlığı ile bilinen Cumhuriyet gazetesi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın katılımıyla Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Mustafa Büyükkaplan Hafız Proje Ortaokulu ve lisesinden 750 öğrencinin icazet aldığı töreni hedef aldı.

Hafızlık icazet törenlerinin artmasından rahatsız olan Cumhuriyet gazetesi, başörtüsü düşmanlığıyla bilinen Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevinde de bulunan YARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile İslam düşmanı Ebu Leheb’i güzelleyen ‘İlahiyatçı’ İsrafil Balcı’yı konuşturdu. 

HALKIN DİNİ DUYGULARININ DİKKATE ALINMASINDAN RAHATSIZLAR

Birinci sayfadan "Devrime İhanet", 4'üncü sayfada “Devrim yasaları çiğneniyor” başlığıyla verilen haberde, “Camilerden kongre salonlarına taşınan icazet törenleri, iktidarca gösteriye dönüştürüldü” ifadesi kullanıldı. 

Cumhuriyet Müslümanları suçladı! Ayasofya'da gerçek bakın ne çıktıCumhuriyet Müslümanları suçladı! Ayasofya'da gerçek bakın ne çıktı

MÜSLÜMAN SARIĞINA DÜŞMANLIK

Yasalara göre din görevlileri dışında sarık giyilmesi yasak.” satırlarına yer verilen Cumhuriyet gazetesinin haberinde, 'hukukçuların buna göz yumması gerektiğini' savundu.

Cumhuriyet gazetesi haberinde ayrıca Peygamberimiz Hz Muhammed’in (s.a.v.) sünneti olan sarığın "cahiliye dönemine ait olduğu" gibi tuhaf argümanlar kullanıldı.

EMİNAĞAOĞLU: HAFIZLIK İCAZET TÖRENLERİ 'LAİKLİK KARŞITI'

YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, “görkemli icazet törenlerinin alışkanlık haline geldiğini” söyledi. 

Halkın onayı olmadan getirilen ‘devrim yasaları’nın çiğnendiğini iddia eden Eminağaoğlu, hafızlık icazet törenlerinin ‘laiklik karşıtı’ olduğu tezini savundu. Hafızlık icazet törenlerin siyasetçilerin de katılımıyla ‘meşruiyet’ kazandığını öne süren Eminağaoğlu, şu ifadelerde bulundu: 

“Törenlere protokolden kişilerin de katılımı yoluyla törenler ve giyilen kıyafetler kanıksatılırken bu duruma ayrı bir meşruiyet kazandırılmaya çalışılıyor. Anayasa ve yasa hükümlerinin, Cumhuriyetin niteliklerinin gerekli kıldığı hiçbir değerin bağlayıcılığın kalmadığı, aykırı uygulamaların da iktidar eliyle giderek artan bir biçimde teşvik edildiği bir dönem yaşanıyor. Hukuksal sorumluluk gerektiren laiklik karşıtı bu durumlara yetkili ve görevli adli ve idari merciler seyirci kalmamalı, gerekli işlemler yapılmalı; siyasi partiler de bu konuda artık suskun kalmamalı.” 

EBU LEHEB’İ GÜZELLEYEN ‘İLAHİYATÇI’DAN SKANDAL SÖZLER: İDARECİLERİMİZ BU YANLIŞI BİLE BİLE YAPIYOR

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi İsrafil Balcı ise Cumhuriyet'e verdiği beyanatta 'İslami kıyafet diye bir şey olmadığını' savunarak şu sözleri sarf etti:

“Giyim ve kuşam kültüreldir, coğrafidir. Bunun dinle uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Bu bağlamda camilerde ya da Diyanet personelinin belli mahfillerde (yer) giydiği kisveler bile aslında telakkiyle (kabulle) oluşturulmuş giysidir."

"Çocuklara böyle bir şeyin giydirilmesi de son derece yanlış. İdarecilerimiz bu yanlışı bile bile yapıyor. Bu tür kisve ve kostümler, tarikatçıların dayattığı dini anlayıştır. Ancak bu din değildir. Özellikle cami dışındaki bu tarz törenler de düpedüz boy gösterme saikiyle yapılıyor. Bu da son derece yanlış” 

EBU LEHEB İÇİN "HANGİ KÖTÜLÜĞÜ YAPTILAR" DEMİŞTİ

'İlahiyatçı' İsrafil Balcı, daha önce İslam düşmanı Ebu Leheb’i güzelleyerek “Ebu Sufyan ve Ebu Leheb, Mekke döneminde Hz. Muhammed'in en büyük düşmanları arasında gösterilir. Hangi kötülüğü yaptılar diye sorulsa somut örnek bulamazsınız Sadece Ebu Leheb'in Ukaz'da Resulullah'ın arkasından gidip onu yalanladığı anlatılır. Başka örnek yok.” demişti.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 259
  • Ertuğrul kayı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu israfil denen zındık belliki israiloğullarından yahodanın torunu her yere sızmış bu yahudi kriptolar zavallı ilahiyat zavallı diyanet sizide bu terörden kurtaracak bir süleyman çıkacaktır İnşallah
    Cevapla
  • Musto 1 yıl önce Şikayet Et
    20 yıldır laikliğe bir şey olduğu yok arpanız fazla gelince böyle oluyor oturun oyurduğunuz yerde
    Cevapla
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyanlara benzemek yaranmak için nerdeyse her adetlerini yapacaklar bazı uçuk tv lere sınırlama getirilmeli
    Cevapla
  • Müslümanmış:) 1 yıl önce Şikayet Et
    Minik fetullah gülencikler, yeni fetullahçı terör örgütü benzeri örgütler vatanımıza hayırlı olsun. Neyse kandırılmışsınızdır muhtemelen, muhtemelen araştırsak bu adamların aileleri yüksek konumlara getirilmemiştir! Yasadışı örgüt kurmanın adı (dinini yaşamak) olmuş, dinini yaşamak için elinin altında siyasiler, savcılar olması mı gerekiyor?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    onlar görevini yapıyor Müslümanlar ne yapıyor halen namaz kılıp bunların değirmenine su taşıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?