Yunan basınından Türkiye'ye akılalmaz suçlama!

Yunanistan'da yayın yapan İn.gr gazetesi, Türkiye'nin Ege'de Yunanistan'ın gerginliğe sebep olan ülke olarak görünmesini isteyeceği bir kazanın peşinde olduğunu iddia etti.

GİRİŞ 12.01.2023 11:09 GÜNCELLEME 12.01.2023 11:24
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Ege'de fırsat kollayarak karasularını 12 mile çıkarmaya çalışan ve her geçen gün Türkiye'yi tahrik eden Yunanistan medyası Türkiye'yi konu alan haberlerini sürdürüyor. Yunanistan'da yayın yapan İn.gr gazetesi yaptığı bir haberde dikkat çeken bir ifade kullandı. 

12 MİL SAVAŞ SEBEBİ 

Geçtiğimiz gün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ege'de yaşanan gerilimlere ilişkin Yunanistan'a uyarılarda bulunmuş, sorunların çözümü ve gerginliğin giderilmesi için barışçıl yol ve yöntemlerin, diyalogun önemine vurgu yapmıştı. Akar, Türkiye'nin Ege'de bir oldubittiye izin vermeyeceğini belirterek "6 milden fazlasını kabul etmeyiz" dedi.

Türkiye 1995 yılında aldığı ve hala geçerli olan kararla Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkartmasının bir savaş nedeni olacağını duyurmuştu.


KAZA OLASILIĞI

Bakan Akar'ın açıklamalarını ve Ege'deki son gelişmeleri inceleyen Yunan gazetesi İn.gr yaptığı bir haberinde dikkat çeken ifadelere yer verdi. Gazete "Türk tehditleri ve Ege'de gündemde olmaya devam eden kaza olasılığı" başlıklı haberinde Türkiye'ye akılalmaz suçlamalarda bulundu. Söz konusu gazete olası bir durumda Türkiye'nin savunan, Yunanistan'ın ise gerginliğe sebep olan ülke olarak görünmesini isteyeceği Ege'de bir 'kaza' olasılığını gündemde tutmaya devam ettiğini iddia etti. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 40
  • MiSaFiR 1 yıl önce Şikayet Et
    Dervişin fikri ne ise, zikri de o olur !!! Yani; kafasının içindeki düşünce ne ise, konuşmasında da onu dile getirir... (Zaten, bu kaza işini Türkiye gerçekleştirmiş olsa bile, başta Avrupa olmak üzere bütün batı ülkeleri, yine bizi suçlarlar. Bunu bile bile Türkiye bu işe girişmez.) Ancak, meydana gelebilecek olayı ispatlayan BELGELERİ toplayacak kabiliyetimiz var ise, kazayla değil, bilinçli olarak VURURUZ !!! Ama şimdi değil, BİRAZ ZAMANI VAR ... Sabırsızlanmayın, beklemesini bilin !!!
    Cevapla
  • Arif kabacali 1 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın ve israilin yaptıgı gibi vuralım sonra aaa teknik bi hata oldu deyip özr dileyelim nasılsa özür dileyince geçiyor
    Cevapla
  • bence 1 yıl önce Şikayet Et
    bence böyle bir kaza seçimden önce iyi olur çünkü savaşın eşiğine geliriz milli duygular köpürür ve yeniden iktidarın etrafında kenetleniriz.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    biz çıkartalım 12 mile onlardan önce.Bizim için savaş sebebi onlar için öyle olduğunu sanmam
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen olayı anlamamışsın Ali..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yunani tımarlamamiza az kaldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti