İtiraf ettiler: Türkiye'de Erdoğan'ın ertesi gününü yaşamayı çok istiyoruz

Türkiye'de yaklaşan seçimlere ilişkin bir analiz yapan Yunan İn.gr gazetesi, 'Erdoğan'ı kimler istiyor? Kimler istemiyor?" başlıklı haberinde "Batı devletleri Türkiye'de Erdoğan'ın ertesi gününü yaşamayı çok istiyor." dedi.

GİRİŞ 30.01.2023 12:39 GÜNCELLEME 30.01.2023 12:53
Bu Habere 285 Yorum Yapılmış

Türkiye 14 Mayıs 2023'te yapılacak seçimlere hazırlanırken, dünya basını da Türkiye'deki seçimlere büyük ilgi gösteriyor. Hemen hemen her gün Türkiye'deki seçimlerle ilgili haberler ve analizler yapan Batı basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı politika üretmeye ve Türkiye'deki muhalefeti yönlendirmeye çalışıyor. 

Yunanistan'da yayın yapan İn.gr gazetesi Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili yeni bir analiz haberi yayımladı. Habere "Kimler Erdoğan'ı iktidarda istiyor ve neden? Kimler de istemiyor?" başlığını atan Yunan gazetesi, dünyanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bakışını gözler önüne serdi. 


RUSYA ERDOĞAN'I İSTİYOR

Yaklaşan seçimlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'de bir kez daha ipi göğüslemeye yakın olduğunu vurgulayan gazete, özellikle Rusya'nın ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçilmesini istediğini söyledi. Bunun nedeni olarak da Türkiye'nin Ukrayna ile savaşta olan Rusya'ya dünyanın diğer ülkeleri gibi yaptırım uygulamaması işaret edildi. 

ARAP DÜNYASI ERDOĞAN'I İSTİYOR

Türkiye'nin son dönemlerdeki Arap dünyasıyla yakınlaşmasına değinen gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarının devam etmesinin Arap ülkeleri tarafından da istenildiğini belirtti. Gazete,  "Arap devletleri, Türkiye'nin Orta Doğu'daki rolünden rahatsız olabilir ama her türlü anlaşmazlığı bir kenara bırakıp Erdoğan ile iş birliği yapmayı tercih ettikleri de açık." ifadelerini kullandı. 

ABD VE BATI İSTEMİYOR

Yunan gazetesi ABD ve Batı dünyasının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarını sürdürmesini kesinlikle istemediğini söyledi. Gazete bu düşünce için iddialı bir cümle kurarak "Amerikan haberleşme ağına göre Batı devletleri Erdoğan'ın ertesi gününü Türkiye'de yaşamayı çok istiyor." ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 285
  • toto 1 yıl önce Şikayet Et
    harici ve dahili bedbahtlerimiz varmış meğer. yine gördük
    Cevapla
  • Vatan 27 1 yıl önce Şikayet Et
    Gayri Mİlliler 6 lı Ganyancılar TÜRK ve MÜSLÜMAN ım diyen Cumhur ittifakını destekler NOKTA kere NOKTA
    Cevapla
  • OTTOMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ım içimizdeki ve dışımızdaki HAİN lere fırsat verme Yarab.. Ülkemizi Müslümanları Sahipsiz Boynu bükük din düşmanı ve Menfaatperestlerin eline bırakma İnşallah AMİN AMİN AMİN
    Cevapla
  • NCP 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar devam inşaallah Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan. Kâfirlerin sevinci kursağında kalacak inşaallah. O bir dünya lideridir.
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Aptal yunan; sen dedin diye inadına Erdoğan der bu millet. Onunla yaşamayı kabul edin rahat edin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha