Beklenilen zennik pidesi geldi

Farklı şehirlerden renkli görüntüler ve yıllardır süregelen ilginç geleneklerin yer aldığı Gündüz Gece bu hafta Kırklareli’nin Vize ilçesinde bulunan Kızılağaç ve Akpınar köylerine misafir oldu.

Beklenilen zennik pidesi geldi
Beklenilen zennik pidesi geldi
GİRİŞ 03.02.2023 10:49 GÜNCELLEME 03.02.2023 10:49

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıkıyor. Gündüz Gece ekibi bu hafta Kırklareli Vize’nin Kızılağaç ve Akpınar köylerinden renkli görüntülerle ekrandaki yerini alacak. Gündüz gece ekibi ilk olarak Kızılağaç köyünde bir eve misafir oldu. Soba sıcaklığının muhabbete yansıdığı köy evinde Kürşat, Kızılağaç’a özel baldan tattı. Bir sonraki durak köydeki kadınların toplandığı bahçe oldu. Kürşat’a Kızılağaç’taki lezzetleri anlatan hanımlar yaptıkları yemeklerle parmak ısırttı.  

Kızılağaç köyünden ayrılan Gündüz Gece ekibi Akpınar Köyü’ne gitti. Köylü teyzenin bahçesindeki el yapımı fırını hem estetik hem de işlevsel açıdan dikkatleri üzerine çekti. Kürşat, hanımlarla yöreye ait zennik pidesini yaptı. Birbirinden güzel türküleri köylülerle birlikte söyleyen Kürşat Vize ilçesinden muhteşem manzaraları ekranlara taşıdı. 

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de… 

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki