Türkiye can derdinde ABD petrol! Depremi böyle gördüler

Türkiye 10 ildeki yaraları sarmak için uğraşırken ABD'li gazete The Wall Street Journal (WSJ), Batı'ya ihraç edilen petrolün derdine düştü.

GİRİŞ 07.02.2023 16:15 GÜNCELLEME 07.02.2023 16:45
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler ile 6’nın üzerindeki çok sayıda artçı sarsıntılar 10 ilde büyük yıkıma neden oldu.

Türkiye, can pazarının yaşandığı ve yaraların sarılmaya çalışıldığı 10 ilde zamanla yarışırken ABD gazetesi The Wall Street Journal (WSJ), “Depremler Orta Doğu'daki petrol operasyonlarını bozdu” başlıklı ilginç bir habere imza attı.

TÜRKİYE CAN DERDİNDEYKEN ABD'Lİ GAZETE PETROL DERDİNE DÜŞTÜ!

İki şiddetli deprem nedeniyle Türkiye’deki petrol terminallerinin kapanmasına ve Batı'ya yönelik sevkiyatların etkilendiğini yazan WSJ, Ceyhan üzerinden dünyaya açılan Irak petrolünün akışının durdurulduğunu belirtti.

Ceyhan’dan dağıtılan petrolün Avrupa ihraç edildiğini yazan WSJ’nin haberinde, “Ceyhan normalde günde 1,2 milyon varil petrol kapasiteli Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattıyla Azerbaycan petrolünü Avrupa'ya ihraç ediyor.” denildi.

IRAK PETROLÜNÜN AKIŞININ DURDUĞUNU YAZDI

Suriye'deki günde 130 bin varil kapasiteli ana petrol rafinerisinin de depremlerden zarar gördüğü aktarılan WSJ’nin haberinde devamla şu ifadeler kullanıldı:

“Terminal aynı zamanda, çoğu Kürt özerk bölgesinden olmak üzere Irak'tan gelen günde yaklaşık 500 bin varil ham petrolün yükleme noktası ki kapatılması demek, piyasaların Türkiye üzerinden gönderilen Irak petrolüne kapatılması anlamına geliyor.”

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 99
  • Memoral 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizlerede gerekeni yapacak belki yarın belkide ahirette ama mutlaka göreceksiniz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    petrolün içinde boğulsunlar inşALLAH
    Cevapla
  • Mgl 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki deprem fırsatçıları aşagılıklarla aynı kafa
    Cevapla
  • kny 1 yıl önce Şikayet Et
    bu amerikan köpeklerini ülkemize sokmayalım onlardan geleck yardım gelmesin emin olun faydalarından çok zararları olacak,
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem de ABD nin parmağı var gibi,sismik geminin orada olması,simpsonlar dizisinin kahramanmaraş konusunu ele alması,entrikalarla dolu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası