Asırlık camileriyle Sinop

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun cennet köşelerini gezmeye devam ediyor. Gündüz Gece bu hafta tarihi yapıların, eşsiz güzellikte denizin ve sıcakkanlı insanların bulunduğu Sinop’a misafir olacak.

Asırlık camileriyle Sinop
Asırlık camileriyle Sinop
GİRİŞ 03.06.2023 09:33 GÜNCELLEME 03.06.2023 09:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıkıyor. Gündüz Gece ekibi bu hafta Türkiye’nin en kuzey noktası olan Sinop’tan renkli karelerle ekrandaki yerini alacak. Kürşat, Sinop’ta ilk olarak Selçuklu mimarisine göre inşa edilen tarihi nitelikte Pervane Medresesi’ni ziyaret etti. 1262 yılında şehrin ikinci defa alınışı anısına Selçuklu Veziri Muinüddin Süleyman Pervane tarafından yaptırılan Pervane Medresesi’ni gezen Kürşat, medresenin duvarlarındaki inceliklere hayran kaldı.  

Gündüz Gece ekibinin Sinop’taki bir sonraki durağı dokuma makinalarıyla el emeği göz nuru pikeler dokuyan Sinoplu hanımların atölyeleri oldu. Sinoplu hanımlarla yapılan dokumaları inceleyen Kürşat hem sohbet etti hem de türküler söyledi. Dokuma tezgahlarından ayrılan Gündüz Gece ekibi şehrin bir diğer önemli yapısını ziyaret etti. 1214 yılında Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılan Alaaddin Camii’ne giden Kürşat, yapının bilinmeyen özelliklerini Gündüz Gece izleyicisi için anlattı. Son olarak Sinop’un muhteşem sahil manzarasında balık ızgara tarifini Sinop’un yerlilerinden alan Kürşat, manzaranın ve yemeğin tadını doyasıya çıkardı. 

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de… 

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR 1
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    abi yayina başla artik ya akşamlarida gorelim hint dizisinden baska bisey yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı