Tele1 delil kararttı! Yanardağ'ın Öcalan'ı övdüğü yayını gizlediler

CHP’nin fonlarıyla yayın yaptığı gündeme gelen Tele1 TV’de teröristbaşı Abdullah Öcalan’a övgüler dizen Merdan Yanardağ’ın görüntüsüne karartma uygulandı. Yanardağ’ın Öcalan’ı övdüğü yayının Tele1 Youtube hesabında "gizlendiği" ortaya çıktı

GİRİŞ 26.06.2023 10:21 GÜNCELLEME 26.06.2023 10:23
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Tele1 TV’de ekrana gelen “4 soru 4 yanıt” programında konuşan Tele1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’la ilgili sarf ettiği sözlerin yankısı devam ediyor. Öcalan’ın “siyasi mahkum” olduğunu savunan, bebek katiline “filozof” diyen, siyaseti doğru okuyan zeki bir kişilik olduğunu öne süren Yanardağ, teröristbaşına tecrit uygulandığı yalanını dillendirdi. Yanardağ, Öcalan’ın “rehin” olarak cezaevinde tutulduğu yönünde tepki toplayan sözler sarf etti.

RTÜK’ün hakkında soruşturma başlattığı Merdan Yanardağ, “montaj video üzerinden Tele1’e saldırıldığı” savunmasını yaptı. Ancak konuşmasının yer aldığı yayının görüntüleriyle ilgili tuhaf bir adım attıkları ortaya çıktı.

DELİL KARARTTILAR

Tele1 TV’nin sosyal medya ve Youtube hesaplarından 20 Haziran’da yayınlanan Merdan Yanardağ’ın ilgili videosu, skandalın patlak vermesinin ardından apar topar yayından çekildi.

Twitter’da “Merdan Yanardağ, Galip Ensarioğlu'nun açıklamasına ateş püskürdü AKP af çıkarmaya hazırlanıyor”, Youtube’da, “Ya Apocu oldu ya da yeni bir çözüm süreci” başlıklarıyla yayınlanan görüntülerin, dün gece saatlerinde gizlendiği belirlendi.

Tele1’in Youtube hesabı üzerinden videoya erişmek isteyen kullanıcılar, “Bu video gizli”, “Video kullanılamıyor” uyarısıyla karşılaştı.

Youtube'a üye girşi yapılmaksızın ilgili bağlantıya ulaşmak isteyenler ise yine benzer bir uyarıyla karşılaşıyor: "Bu, gizli bir videodur!"

_________________

SANKİ DEMİRTAŞ EKRANDA

Merdan Yanardağ, Tele1 TV’nin delil karartma yoluyla gizlediği programda şu sözleri sarf etmişti:

“İmralı’ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum”

“Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz”

“Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir.”

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 62
  • Erty 10 ay önce Şikayet Et
    Ermeni sevici türk görünümlü Ermeni kriptolar çok içimizde. Bunlar temizlenmeden Türkiye'ye rahat yok.
    Cevapla
  • Mazotçi 10 ay önce Şikayet Et
    Teröristten ne farkı var. Tıkın bunu da imralıya
    Cevapla
  • Ali 10 ay önce Şikayet Et
    Bir kaç güne kalmaz serbest kalır. Bu adamlar devlet olmuş. Ötesi var mı?
    Cevapla
  • Alii 10 ay önce Şikayet Et
    Kan kan kan aynı kan Öcalan'ın yanina
    Cevapla
  • yazıcı 10 ay önce Şikayet Et
    Devletin çarkları ağır döner fakat durmaz Hainler mutlaka unufak olurlar Devletin elinde kadife eldiven var fakat el Çelikten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak