Son Dakika: Merdan Yanardağ gözaltına alındı

'Terör örgütü propagandası yapma’ ile ‘suçu ve suçluyu övme’ suçlarından hakkında soruşturma başlatılan Merdan Yanardağ gözaltına alındı.

GİRİŞ 26.06.2023 15:13 GÜNCELLEME 26.06.2023 17:18
Bu Habere 753 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı programda terör örgütü PKK/KCK'nın elebaşı hakkındaki açıklamaları nedeniyle gazeteci Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Yanardağ hakkında 25 Haziran Pazar günü Tele 1 kanalında PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı hakkındaki açıklamaları nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından resen soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün bir televizyon programında gazeteci Merdan Yanardağ'ın bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle "Suçu ve Suçluyu Övme" ve "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlarından resen soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Yanardağ'ın gözaltına alındığı öğrenildi. 

İLK TEPKİ HDP'DEN GELDİ

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den beklenen hareket geldi. Yanardağ'a sahip çıkan HDP, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Tele1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, insanlık dışı olan İmralı tecridi ile ilgili değerlendirmesi nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma süreci Türkiye’de yargı ve RTÜK’ün iktidarın politikalarına göre hareket ettiğini bir kez daha gösterdi.

AKP iktidarı özgürlüklerin kullanılmasını engellemek için medya üzerinde ceza politikasını sürdürmektedir. RTÜK, bu tutumundan vazgeçmeli, muhalif kanallara yönelik baskıları sonlandırmalıdır.

Yargının ise Sayın Öcalan’a uygulanan tecride eleştiri yapanlara karşı değil İmralı’da yasaları uygulamayanlara karşı harekete geçmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 753
  • Abdullah 10 ay önce Şikayet Et
    Canınız Cehenneme Bebek katilinivövüp polis asker demeden şehit eden hainler canınız Cehenneme
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Derhal idama mahkum edilmeli.
    Cevapla
  • Ertuğrul 10 ay önce Şikayet Et
    CHP den ses yok silahlı kanat HDPkk dan ses var. Chpkk HDPkk aynı
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Amacı kendini tutuklattırıp.Ülkede gazeteciler tutuklanıyor algısı yaratmak.
    Cevapla
  • enes 10 ay önce Şikayet Et
    aponun yanına koyun zaten sahipleri aynı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Otobüs şarampole devrildi: Ölü ve yaralılar var
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş