Cumhuriyet bunu da yaptı: Mezuniyet coşkusunu camide duayla yaşayan öğrenciler hedefte!

Ankara'da tıp fakültesi mezunu öğrencilerin camide dualarla gerçekleştirdikleri etkinlik Cumhuriyet gazetesinde laiklik paranoyasına yol açtı. Kılıçdaroğlu'na yakın Cumhuriyet gazetesi, tıp mezunu öğrencileri hedef gösterdi.

GİRİŞ 27.06.2023 16:09 GÜNCELLEME 27.06.2023 18:18
Bu Habere 227 Yorum Yapılmış

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni başarıyla tamamlayan öğrencilerin camide dua ederek mezuniyet sevincini yaşaması Cumhuriyet gazetesini rahatsız etti. Cumhuriyet gazetesi, Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde “mezuniyet duası” etkinliği düzenleyen öğrencileri hedef gösterdi.

Bazı öğrencilerin doktor önlüğüyle katıldığı merasimde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yeni tıpçılara “Tıp ve Sağlıkla İligli Fetvalar” ve İmam Nevevi’nin 3 ciltlik hadis kitabını hediye etmesinden Cumhuriyet gazetesi rahatsız oldu.

Mezun öğrenciler, Kur’an-ı Kerim’de Şuara Suresi 80’inci ayette geçen “Şifa veren O’dur.” lafzının yer aldığı dövizle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu fotoğraf da Cumhuriyet gazetesinin sayfalarında kullanıldı.

Doktorlar için mezun duası”, “Hipokrat yerine imam”, “Dini yaşam dayatılıyor”, “Devlet imkanları ile fanatizm” gibi başlıklarla okurlara sunulan haberde baştan sona İslamofobi örnekleri sergilendi.

Cumhuriyet’in 1’inci sayfasından yayımladığı karikatürde ise stetoskopun ucunda muska, başında takke, yüzünde sakal olan bir doktor figürüne yer verilerek bütün mütedeyyin hekimler aşağılanmaya çalışıldı.

Seçim bitti, takiye sonlandı, İslam karşıtlığı hortladı! CHP medyasının dört bir yanı kinSeçim bitti, takiye sonlandı, İslam karşıtlığı hortladı! CHP medyasının dört bir yanı kin

CHP’NİN HELALLEŞMESİ BİTTİ

Seçimden önce “helalleşme” söylemleriyle cami cami, türbe türbe gezen CHP’nin kurmayları da yeni mezun tıpçıların camide dua etmesinden hazımsızlık duydu.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Bu tür tanımlar Müslüman olan-olmayan doktorlar ve daha da ileri giderek Müslüman olan-olmayan hastalar tanımlamalarını gündeme getirecektir. Öğrencilerin ilave başka etkinlikler yapması gayet normaldir. Ancak toplu ibadet ve devamındaki etkinlikleri Diyanet kurumu ile organize ederek sosyal medyadan paylaşmak, alternatif tören şeklinde sunmak, tıbbın müspet ilim tarafına ve milli-dini aidiyetlere karşı hekimliğin eşit mesafede duruşunu zedeleyen bir görüntüdür.” dedi.

ÇİKOLATA KUTUSUNDAN ÇIKAN PARALARLA GAZETECİLİK DEĞİL TETİKÇİLİK

Seçimler biter bitmez İslam karşıtı haberlere kaldığı yerden devam eden Cumhuriyet gazetesi, perde arkasında ise paralı haber skandalıyla çalkalanıyor.

Cumhuriyet gazetesinin, TBMM’de 2022 yılında bütün partilerin desteğiyle kabul edilen e-ticaret kanunu aleyhine yayın yapması için, piyasada tekelleşmiş bir firmadan gizlice para alıp haber yaptığı skandalı yargıya taşınmıştı.

Çikolata kutusundaki paralar Cumhuriyet’in haber dilini böyle değiştirmiş! İşte o haberlerÇikolata kutusundaki paralar Cumhuriyet’in haber dilini böyle değiştirmiş! İşte o haberler

Çikolata kutusu içerisinde 500 bin TL aldıktan sonra kanun aleyhine yayınlar yaptığı belirtilen Cumhuriyet gazetesinin patronu Alev Coşkun, ilk olarak reddettiği olayı daha sonra gazetenin yazarı Ahmet Yavuz üzerinden itiraf etmişti. Coşkun, çikolata kutularında gelen paraları aldıklarını itiraf edip, “sonrasında geri iade ettiklerini” savunmuştu.

Cumhuriyet gazetesindeki 'paralı haber' skandalı büyüyor: Önce inkar, sonra itiraf!Cumhuriyet gazetesindeki 'paralı haber' skandalı büyüyor: Önce inkar, sonra itiraf!

_________________________

TIP MEZUNLARINA 'DAYATMA' ÇELİŞKİSİ

Hipokrat yemininde var olmayan, 2010’lu yıllarda metne eklenen “toplumsal cinsiyet” ifadesini bütün tıp fakültesi mezunlarına dayatan zihniyetin, tamamen sivil inisiyarifle camide mezuniyet duası edilmesinden rahatsızlık duyması tuhaf karşılandı.

Hipokrat yeminine sonradan iliştirilen “toplumsal cinsiyet” sözcüğünü bütün öğrencilere okutulması için Türk Tabipler Birliği devreye girmişti. Birçok üniversitede rektörlük ve dekanlıklar bu dayatmaya karşı Hipokrat yeminin özgün metnini öğrencilere okutmuştu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki mezuniyet töreninde ise TTB tarafından organize edilen bazı öğrencilere LGBT’ye atfen “toplumsal cinsiyet” ifadesini de Hipokrat yemini sırasında dillendirmişti.

LGBT örgütü 2500 yıllık Hipokrat yeminine de sızdı! Tıp mezunlarına iğrenç dayatmaLGBT örgütü 2500 yıllık Hipokrat yeminine de sızdı! Tıp mezunlarına iğrenç dayatma

Cumhuriyet, Sözcü, Birgün, Odatv gibi fondaş medya kuruluşları, tıp fakültesi mezunlarına homoseksüelliği meşrulaştırıcı ifadelerin dayatılmasını savunmuştu.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 227
  • Cezmi 9 ay önce Şikayet Et
    Siz bağırdıkça daha da görünür olacağız
    Cevapla
  • Mehmet 9 ay önce Şikayet Et
    Bravo gençler aynen devan
    Cevapla
  • necmettin 9 ay önce Şikayet Et
    özümüze sindire sindire dönüyoruz kutlu olsun
    Cevapla
  • Mecit 9 ay önce Şikayet Et
    zoruna mı gitti işte hakiki ilim burdur. dua ile başlayan ilimdir. Allah doktor olan kardeşlerimize yardım etsin. ilimlerini artırsın. vesselam
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Böyle devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!