RTÜK'ten PKK elebaşı Öcalan'ı öven Merdan Yanardağ'ın sözleri dolayısıyla TELE 1'e ceza!

RTÜK, gazeteci Yanardağ'ın, TELE 1'de "bölücü terör örgüt elebaşını övdüğü, yargı organlarını aşağıladığı, toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle Tele 1'e, 7 gün yayın durdurma ve üst sınırdan idari para cezası verdi.

GİRİŞ 06.07.2023 17:52 GÜNCELLEME 06.07.2023 17:52
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan açıklamada, Yanardağ'ın, "canlı yayında binlerce insanın hayatını kaybetmesinden sorumlu, 'bebek katili' terörist başını öven ve şirin gösteren" sözleri üzerine RTÜK'ün harekete geçtiği belirtildi.

Üst Kurulun haftalık olağan toplantısında, izleme raporunun ayrıntılarıyla ele alındığı aktarılan açıklamada, Yanardağ'ın bağımsız Türk mahkemeleri tarafından terör suçuyla yargılanarak suçu sabit görülmüş bir hükümlü için "Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkum" şeklindeki sözlerinin, düşünce özgürlüğü ve medyanın bağımsızlığı kapsamında değerlendirilemeyecek türde olduğu ifade edildi.

Merdan Yanardağ bebek katili Abdullah Öcalan'a methiyeler dizdi! Tele 1'de alenen terör propagandası

Yanardağ'ın, yakalanıp yurt dışından getirilen, mahkemede kameralar önünde yargılanarak hüküm giyen terörist başını "siyasi mahkum" ilan ederek, Türk yargısının güvenirliğini zedelediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan inceleme sırasında, mahkemece 'teröristbaşı' olarak tescillenen, toplum tarafından da 'teröristbaşı' olarak kabul edilen şahsı mağdur ilan etme çabası RTÜK üyelerinin tespitleri arasında yer aldı. Türk hukuk sistemince yargılanan teröristbaşı hakkında 'elinde rehin olarak tutmuşsun' sözleri ile devletin yargı organlarını alenen aşağılayan Yanardağ'ın yayıncılık ilkelerini ihlal ettiği tespit edildi.

RTÜK toplantısında ayrıca, Yanardağ'ın, 'çok okuyan, neredeyse cezaevinde filozof olmuş, çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor, siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir.' ifadeleri ile terör suçundan hüküm giymiş ve ömür boyu hapse mahkum edilmiş bir suçluyu övmesinin toplumda infial uyandıracak nitelikte olduğuna karar verildi. Yanardağ'ın 'normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor.' sözleriyle bağımsız Türk mahkemelerini hiçe sayarak, bir hükümlünün serbest bırakılması gerektiğini savunması, yargıya karşı toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek olarak değerlendirildi."

Açıklamada, müzakereler sonunda, 6112 sayılı Radyo Televizyon Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un "Yayın Hizmeti İlkeleri"ni düzenleyen maddesini ihlal ettiği belirlenen Tele 1'e, 7 gün yayın durdurma ve üst sınırdan para cezası verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 148
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    haber kanalı değil PKK kanalı burdan Erdoğan düşmanlığı eyitimliğinden ... bunun gibi ne dedim yav şaka değip Hapse doğru uygun adımlarla yürüme kanalı sıra halk TV de
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Yedigün ceza ne ki bir yıl falan olmalıydı
    Cevapla
  • Osman 9 ay önce Şikayet Et
    Sineklerin yok olması için bataklık turutulmalı ceza olarak süresiz kapatılmalı
    Cevapla
  • CANDEDE 9 ay önce Şikayet Et
    17-25 aralık da yaptığınız montajlar la hükümeti devirmeye çalıştınız bunları gerçekmiş gibi yansıttınız. Sen 45 bin insanın katiline aleni güzellemeler diziyorsun buna da montaj diyorsun siz AHLAKINIZI ONURUNUZU tamamen yitirmişsiniz
    Cevapla
  • Veysel Er 9 ay önce Şikayet Et
    Vatansever bir vatandaş olarak Tele 1 kanalını Kanal listemden sildim ve çevremde ki Vatanseverlere sildirdim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!