Bile bile yazdılar! Cumhuriyet yalanlara doymuyor

Bazı kesimler tarafından gündeme getirilen 'THY Katar'a satılacak' iddiası geçtiğimiz günlerde yalanlanmasına rağmen, Cumhuriyet Gazetesi vatandaşları manipüle etmeye devam ediyor. Söz konusu gazete bu iddiayı bugün yine manşetine taşıdı.

GİRİŞ 18.07.2023 12:06 GÜNCELLEME 18.07.2023 12:30
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

28 Mayıs seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun diplomasi trafiği devam ediyor. NATO zirvesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi de Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turuna çıktı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turundan rahatsız olanlar ise bu ziyaretler üzerine geçmişte ürettiği yalanlara devam etti. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda bir kesim tarafından ortaya atılan iddialar bugün Cumhuriyet Gazetesi tarafından yeniden gündeme getirildi. 

"THY KATAR'A SATILACAK" İDDİASI

Son dönemde sürekli yaptığı asılsız haberler nedeniyle tekzip ve cevap metinleri yayınlamak zorunda kalan Cumhuriyet, seçimler sonrası gündeme getirilen ve yalanlanan 'Türk Hava Yolları Katar'a satılacak' iddiasını bugün 1. sayfasından haber yaptı. 'Katar borsayı önemsemedi' başlığıyla haber yapan Cumhuriyet, iç başlıkta ise 'Liman ve THY gündemde' diyerek "Arap ülkeleri daha çok yüksek getirisi olan hazır işletmeleri almayı tercih ediyor. THY'nin bir bölümü, İzmir Alsancak Limanı gibi işletmelerin devri gibi senaryolar gündemde" ifadelerini kullandı. 


İLETİŞİM BAŞKANLIĞI YALANLAMIŞTI

Ancak Mayıs ayında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Hatay Milletvekili Adayı olan Gökhan Zan ve bazı sosyal medya hesapları tarafından ortaya atılan bu iddia yalanlanmıştı. İddia ortaya atıldığında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bir açıklama yaparak THY'nin satılacağı söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını duyurmuştu. 



Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti;

Türk Hava Yolları'nın herhangi bir şirket ya da ülkeye satışı söz konusu değildir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz. 

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Türk Hava Yolları Katar'a satıldı" iddiası doğru değildir.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 56
  • Mumsuz Ekrem 9 ay önce Şikayet Et
    Kapatın gitsin. İki kez yalan haberde uyarı 3 cude birde kasten yapıyor açık, kapatın üç ay görsün. Taviz olmamalı. Aleni ve süreklilik var suçta.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    yalanlarınızda boğulun inşallah
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Beklemek lazım
    Cevapla
  • kamal 9 ay önce Şikayet Et
    ticari bilgi suçu kavramını devletin avukatları duymamışlar mı? yada ortaklık mı yapıyorlar. ABD de elon musk avukatlık firmasını 80 milyon dolara dava ediyor. devlet ise gazetelere ses çıkarmıyorsa iyi iş be...
    Cevapla
  • Mehmet 9 ay önce Şikayet Et
    Cumhuriyet Savcıları neden soruşturma başlatmıyorlar.
    Cevapla
  • kamal 9 ay önce Şikayet Et
    cumhuriyet adı üstünde. memleket onların, parya olan biz müslümanlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...