CHP'nin eski avukatı her şeyi ifşa etti! Paralar bu kanallara aktarıldı

CHP medyası ile sözleşme yapıldığı dönemde CHP'nin avukatlığını yapan Mustafa Kemal Çiçek, CHP-kirli medya ilişkilerini ifşa etti. Çiçek, hangi kanala, ayda ne kadar para aktarıldığına kadar her şeyi tek tek anlattı.

GİRİŞ 31.07.2023 20:09 GÜNCELLEME 01.08.2023 09:46
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'de koltuk kavgasının başlamasıyla açığa çıkan fonlu medya ile ilgili her geçen gün yeni bir detay ortaya çıkıyor. CHP'nin Halk Tv ile olan ticari protokolünü tek taraflı olarak fesh etmesi sonrası CHP'nin muhalif medyaya milyonlarca liralık ödeme yaptığı ortaya çıkmıştı. "CHP'nin kasasındaki kayıp 650 milyon lira nerede?" tartışmasını başlatan CHP'nin eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek, CHP'nin medya ile olan tüm kirli ilişkisini ifşa etti. 

Sabah Gazetesi'nden İsa Tatlıcan'a konuşan Çiçek, CHP'nin medya ile gizli sözleşmeler yaptığını, her ay belirli kanallara milyonlarca lira ödeme yapıldığını, hangi kanalların CHP'nin parasıyla kurulduğunu ve çok daha fazlasını anlattı. 

GİZLİ SÖZLEŞMELERE ŞAHİT OLDUM

İki yıl önce parti yardımı olan 650 milyonun nerede olduğunu sorduğunu hatırlatan Avukat Çiçek, bu paranın nereye harcandığını partide kimsenin bilmediğini belirterek "2019-2020-2021 yıllarında yani benim halen CHP'nin avukatlığını yaptığım dönemde besleme medya ile CHP arasında sözleşmelerin yapıldığına şahit oldum." dedi. 

HER AY HALK TV'YE 6, TELE1'E 5, ANKA'YA 5 MİLYON VERİLİYORDU

CHP'nin muhalif medyayı fonladığını açık açık söyleyen Çiçek, hangi kanala ayda kaç para verildiğini tek tek açıkladı. Çiçek, "Her ay, 6 milyon TL Halk TV'ye, 5 milyon TELE 1'e ve 5 milyon ANKA Haber ajansına veriliyordu. Başkaları da var ama şu an belgeler elimde değil. CHP ve besleme medya ilişkilerini uzun uzun araştırmak gerekir. Birkaç TV kanalı, gazete ve haber sitesi ile sınırlı olmadığını düşünüyorum. Eğer bunun derinlerine inilirse bir İSKİ skandalı gibi patlayacağını göreceksiniz." ifadelerini kullandı. 

HALK TV'NİN ARKASINDA AKIN İPEK VAR

Çiçek, Halk Tv'nin tamamen CHP'nin parasıyla kurulduğunu söyleyerek uydu kirasının bile CHP tarafından karşılandığını açıkladı. Halk Tv'nin sahibi olarak Cafer Mahiroğlu'nun göründüğünü söyleyen CHP'nin eski avukatı, "Ancak CHP kulislerinde o dönemde bu işin arkasında şu an Londra'da firari olan FETÖ'cü Akın İpek'in olduğu söylendi. CHP'lilerin parasıyla kurulan bir TV kanalı hiç tanınmayan bir işadamına satılmış ve bu satışın arkasında FETÖ'cü Akın İpek'in olduğu iddiası vardı. Bu iddialar o dönemde CHP'de rahatsızlık uyardırmıştı." şeklinde konuştu. 

"ASIL PARA TRAFİĞİ CHP'Lİ BELEDİYELER ÜZERİNDEN DÖNÜYOR"

CHP medya ilişkisi ile ilgili çarpıcı bilgiler veren Çiçek, asıl para trafiğinin ise CHP'li belediyeler üzerinden döndüğünü belirtti. İpek açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Herkes CHP Genel Merkezi ile besleme basın arasındaki para ilişkisi üzerine yoğunlaşıyor. Bence asıl para trafiği CHP'li belediyelerle CHP medyası arasında yürütülüyordu. Genel merkez 1 veriyorsa belediyeler 10 veriyor. Mesela Serhan Asker isimli Halk TV sunucusunun programları üzerinden CHP'li belediyelere yüklü faturalar kesiliyordu. CHP'li bir Genel Başkan Yardımcısı besleme medya ile CHP'li belediyeler arasındaki trafiği doğrudan organize ediyordu. Kesilecek faturalar, ödenecek ücret hep bu görüşmelerde somutlaştırılırdı. Talimatların hepsi genel merkezden gelir. Çıkacak konukları bile Genel Merkez belirler. HDP'li isimler de buna dahil.

KRT VE ANKA DA CHP'NİN PARASIYLA KURULDU

Çiçek, CHP'nin kendi medyasını oluşturma çalışmaları kapsamında Halk Tv'nin yanında KRT ve Anka Ajansı'nın da genel merkezin parasıyla kurulduğunu söyledi. Çiçek, bu kanalların arkasındaki isim olarak ise Tuncay Özkan ve Engin Özkoç'un ismini verdi. 

İÇİŞLERİ MUTLAKA ARAŞTIRMALI

28 Mayıs sonrasında CHP medya ilişkilerinin tamamen değiştiğine dikkat çeken CHP'nin eski avukatı Çiçek, bu medyanın İmamoğlu'nun kontrolüne girmeye başladığını ve Halk Tv'ye gönderilen fesih protokolüyle tüm kirli ilişkilerin ortaya saçıldığını belirtti. Çiçek, "İmamoğlu'nun beslediği medyanın tahminlerin çok ötesinde olduğunu olduğunu düşünüyorum. İçişleri Bakanlığı mutlaka bu ilişkileri araştırmalı." dedi. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 105
  • medo 9 ay önce Şikayet Et
    Birde, özgür basın, tarafsız habercilik, düşünce ve fikir özgürlüğü martavalları okurlar. Bunların beslemeli tetikçileri tarafsız, hükümete sövmeyen iftira atmayanlar ise yandaş basın, yersen.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    k.k.man iddiaları üzerinden tazminata mahkum oldu
    Cevapla
  • bir bilen 9 ay önce Şikayet Et
    Suç ortada ama hesap soran tabiki yok çünkü sağ sol farketmez hepsi aynı bunların.
    Cevapla
  • VATANSEVER 9 ay önce Şikayet Et
    Herhalde man adasındaki bumerz! İsimli 1sterline kurulmuş paravan rüşvet aklama şirketinize sayın kk kurdu derlerse şaşırmayın.yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış
    Cevapla
  • Rotasiz deli 9 ay önce Şikayet Et
    Çok kirli işler. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı böyle yok oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'