"Yamyamlar doymuyor"... CHP'nin kasasından çıkan milyonlar nerede?

Koltukların değiştiği fakat kirli para vukuatlarının değişmediği CHP'de her dönem ayrı bir akçeli olay patlak veriyor. İmamoğlu'nun başrolde yer aldığı son 'Para Kulesi' skandalının yakın geçmişte pek çok benzer örneği bulunuyor.

GİRİŞ 16.03.2024 14:04 GÜNCELLEME 16.03.2024 18:35
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Para kulesi skandalıyla çalkalanan CHP’de akçeli işlerdeki tuhaf eylemler geçmişten bu yana sürekli tekrarlanıyor. Anayasa Mahkemesi’nden yolsuzluk nedeniyle ceza yiyen tek parti olan CHP’de dönen karanlık para trafiği bizzat CHP’liler tarafından ifşa ediliyor.

Derin kavga ve çekişmelerin yaşandığı CHP’de gün yüzüne çıkan vurgunlar kimi zaman “Yamyamları doyuramıyoruz” ifadesiyle beliriyor, kimi zaman “Bize ne vereceksin abi” sözüyle sembolleşiyor. CHP kasasından medyaya aktarılan milyonlarca liralık paranın buhar olduğuna yönelik ifşaatlar siyasi tarihe geçiyor.

İl başkanlığı binasının satın alım işlemlerinde dahi usulsüzlüğün yaşandığı ve parti kapatmaya kadar gidecek vurguna imza atıldığı belirtilen CHP’de dünden bugüne uzanan kirli para olaylarının bazıları şöyle...

PARA KULESİ SKANDALI... KİMİN PARASI KİMİN CEBİNDE?

CHP İstanbul il binasının satın alınmasıyla ilgili 9 Aralık 2019 tarihinde binanın sahibi Ali Rıza Braka'nın avukatı Gökhan Taşkapan’ın hukuk bürosunda çekilen para sayma görüntüleri büyük bir skandalı ifşa etti.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kasası olarak bilinen Fatih Keleş ve İmamoğlu İnşaat’ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz’ın başrolünde olduğu ‘kule para’ skandalının görüntüleri sosyal medyada yayınlandı. CHP İstanbul İl Başkanlığı videodaki paraların bağış yoluyla elde edildiğini, partinin il başkanlığı binasının alımı için kullanıldığını öne sürerken gelen itiraflar paranın kayıt dışı olduğunu gösterdi.

CHP'deki 'balya balya para' skandalında yeni gelişme! İmamoğlu'nun inşaat müdürü de karedeCHP'deki 'balya balya para' skandalında yeni gelişme! İmamoğlu'nun inşaat müdürü de karede

CHP'deki para kulesi skandalı yargıda: Fatih Keleş'in ifadesi ortaya çıktıCHP'deki para kulesi skandalı yargıda: Fatih Keleş'in ifadesi ortaya çıktı

Balya balya para teslim operasyonunu kimin organize ettiği ortaya çıktıBalya balya para teslim operasyonunu kimin organize ettiği ortaya çıktı

CHP'de para sayma görüntüleri: 2 kişi ifade verdiCHP'de para sayma görüntüleri: 2 kişi ifade verdi

CHP'deki 'balya balya para' skandalını deşifre edecek 4 soru! '15 milyon TL neyin parası?'CHP'deki 'balya balya para' skandalını deşifre edecek 4 soru! '15 milyon TL neyin parası?'

İmamoğlu'nun danışmanı, deste deste para sayarken görüntülendiİmamoğlu'nun danışmanı, deste deste para sayarken görüntülendi

650 MİLYONLUK PROPAGANDA FONU

CHP Parti Avukatı Mustafa Kemal Çiçek, 3 yılda 650 milyon TL’nin fonlu medyaya aktarıldığını, yandaş anket ve araştırma şirketlerine verildiğini söyledi.

Çiçek, şunları aktardı:

 “Son 3 yılda sorumsuzca harcanan 650 milyonun önemli bir kısmının kimlere, hangi yayın organlarına, anket-araştırma şirketlerine verildiğini soramamak siyasi ahlaksızlığın ve vicdansızlığın tam da kendisidir.”

CHP'nin eski avukatı her şeyi ifşa etti! Paralar bu kanallara aktarıldıCHP'nin eski avukatı her şeyi ifşa etti! Paralar bu kanallara aktarıldı

BİZE NE VERECEKSİN ABİ

CHP 24. Dönem Milletvekili Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kendisinden rüşvet istediğini belirtti.

Eski CHP Milletvekili Sinan Aygün, şu ifşaatta bulundu:

Bir konuşalım’ diye belediyeye çağırdılar. Perşembe günü kız kardeşimle gittim. Bana ‘Ağabey bize ne vereceksin’ dediklerinde ‘Bana böyle bir teklifle nasıl gelirsiniz. Benden niye para istiyorsunuz? İstinafa müracaat edip etmemek için. Ben gidiyorum’ dedim

CHP'li Sinan Aygün 40 milyon skandalını doğruladı: 1 milyon da benden istediler!CHP'li Sinan Aygün 40 milyon skandalını doğruladı: 1 milyon da benden istediler!

CHP'de rüşvet depreminde son dakika: İstifa etti!CHP'de rüşvet depreminde son dakika: İstifa etti!

MEDYAYA HARAÇ

CHP 23-24. Dönem Milletvekili Muharrem İnce, CHP’ye yakın medya kuruluşlarının CHP’li belediyelerden düzenli olarak para aldığını belirtti.

İnce, şunları ifade etti:

“Mangır medyası CHP ve İyi Parti’den her ay düzenli olarak maaş alıyor. Haraca bağlamışlar bütün muhalefet belediyelerini. Her bir belediyeden haraç alıyorlar resmen. Aylık maaş alıyorlar.”

Muharrem İnce'den flaş iddia: CHP’den ve İYİ Parti’den her ay düzenli maaş alıyorlarMuharrem İnce'den flaş iddia: CHP’den ve İYİ Parti’den her ay düzenli maaş alıyorlar

PARTİ KASASINDAN KANALA ÖDENEK

CHP Medya Sorumlusu Eren Erdem, ve partinin il başkanı Hüseyin Erol, medyaya aktarılan paraları gündeme taşıdı.

  • CHP Medya Sorumlusu Eren Erdem: “Halk TV’nin aylık 2 milyonluk ödeneğini kestim. Partimi 5 ayda 10 milyon TL kâra geçirdim.”

  • CHP Muğla İl Başkanı Hüseyin Erol: “Sözcü TV’nin de aralarında olduğu muhalif kanallar CHP’den para alıyor

CHP'li Eren Erdem'den Halk TV itirafı!CHP'li Eren Erdem'den Halk TV itirafı!

KAYIP 40 MİLYON

Gazeteci Can Ataklı, Gezi kalkışması sürecinde kurulan ARTI1 TV için CHP’den 40 milyon toplandığını fakat bu paranın kaybolduğunu söyledi:

CHP’den toplanan 40 milyon para var ve bu kayıp. Onu başka bir önemli CHP’linin ‘tamam ben hallediyorum’ deyip onun önemli bir bölümünü yok ettiği ve gerisiyle de bina yaptıklarını söylerler”

CHP'de 40 milyonluk skandal! Kritik isim açıkladı: Parayı elden aldımCHP'de 40 milyonluk skandal! Kritik isim açıkladı: Parayı elden aldım

YAMYAMLARI DOYURAMIYORUM

CHP Çankaya Belediye Başkanı olduğu dönemde Muzaffer Eryılmaz, belediye üzerinden parti yandaşlarına aktarılan rüşvetlerden dert yandığı konuşmasıyla gündeme gelmişti.

CHP’li Eryılmaz’ın sözleri şöyle:

“Her belediye meclis üyesi sabah geliyor, ’Ben bugün ne götürürüm’ diyor. Her birinin koltuğunda bir dosya. Bir müdüriyete gidiyor. Oradan belki benimle telefonda konuşuyor. Ya da benim yanıma geliyor. Giriyor çıkıyor. Çünkü belediye meclis üyeleri girsin çıksın diyoruz. Giriyor yanıma, dışarı çıkıyor, ’Tamam işini hallettim’ diyor şu kadar verdim... Yamyamları doyuramıyorum.”

Rüşvet itirafları Ankara'yı hoplattıRüşvet itirafları Ankara'yı hoplattı

AYM’NİN YOLSUZLUĞUNU TESCİLLEDİĞİ TEK PARTİ

Siyasi partilerin kesin hesaplarında incelemelerde bulunan Anayasa Mahkemesi, CHP’deki usulsüz harcamaları tespit ederek cezai tedbir uygulamıştı. CHP’nin 2007 yılı kesin hesaplarını inceleyen AYM, toplam 3 milyon 372 bin 446 TL’nin usulsüz harcandığını belirlemişti. CHP’nin kayıp 3,3 milyonunun partiden alınarak hazineye gelir kaydedilmesine karar verilmişti.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 73
  • İzmirli 1 ay önce Şikayet Et
    Cumhuriyetin Savcıları göreve.
    Cevapla
  • ABDÜLHAMİT HAN 1 ay önce Şikayet Et
    iş bankasında hissesi olan cehepe ye kar payı geliyordur ve o gelen paranın da hesabını bi sorsalar diyorum. neden hala cehepenin hissesi işbansında var hazineye neden devredilmiyor.
    Cevapla
  • Kurdi 1 ay önce Şikayet Et
    abd israil kurdukları terör örgütlerine kendi ceplerinden kaynak sağlamazlar.sizce ne yaparlar?
    Cevapla
  • önce_vatan 1 ay önce Şikayet Et
    bu yamyamlar kayıp 2milyon var diye Rahmetli Erbakanı içeri attırmışlardı. Bu kadar yolsuzluk karşısında nerde bu savcı hakimler niye almıyor bunları demokrasi ve adalet diye yaygara koparan bu yamyamlar için niye adalet sistemi işlemiyor yıllardır sülük gibi emiyorlar vatanın kanını
    Cevapla
  • İbraam 1 ay önce Şikayet Et
    Herşey çok güzel oluyor abd dolarlarıyla Avrupa gelen eurolarla yeni bir gezi olaylarına doğru kaos senaryoları başlatacaklardır eminim o paralarla illaki bu senaryolar için kullanılacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi