CHP'de para sayma görüntüleri: 2 kişi ifade verdi

Son dakika haberi... CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen para sayma görüntülerine ilişkin ifade vermeye çağrılan 2 kişi adliyeye giderek ifade verdi. İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in ise yarın gelmesi bekleniyor.

GİRİŞ 14.03.2024 11:57 GÜNCELLEME 14.03.2024 12:05
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki balya balya para sayma görüntülerine ilişkin skandal olayda son dakika bir gelişme yaşandı...

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bazı sosyal medya hesaplarında CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili resen soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Soruşturma kapsamında, CHP'deki para sayma görüntülerinde yer alan eski İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, eski İl Başkan Danışmanı Can Poyraz ve İBB CHP Meclis Üyesi Fatih Keleş dün ifadeye çağrıldı.

Adalet Bakanı Tunç konuya ilişkin yaptığı açıklamada; paranın kaynağına dikkat çekerek, "Cumhuriyet Savcılığımız işin takibini yapıyor. Bu sayılan paraların kaynağı nedir? Bağış denildi. İstanbul İl Başkanlığı'nın binanın alınmasıyla ilgili bir para olduğu söyleniyor. Bağışın şekli bellidir. Savcılık bu paraların kaynağını sorgulayacaktır. Kamuoyunda büyük bir tepki ortaya çıktı. Görüntülerdeki kişilerin ifadeleri alınmaya başlandı. Savcılık bu paraların kaynağını elbette soracaktır, sorgulayacaktır. Çünkü kamuoyunda büyük bir tereddüt ve tepki ortaya çıktı. İncelemeler sonucunda ortaya çıkacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

YAKLAŞIK 2 SAAT İFADE VERDİLER

Soruşturma kapsamında Özgür Nas ve Can Poyraz, bugün sabah saatlerinde adliyeye gelerek soruşturma savcısına ifade verdi. Şüpheli sıfatıyla ifade verdikleri öğrenilen Nas ve Poyraz, yaklaşık 2 saat süren işlemlerinin ardından basına görüntülenmemek için arka merdivenlerinden ayrıldıkları öğrenildi. İBB CHP Meclis üyesi Fatih Keleş'in ise daha sonra ifade vermeye gelmesi bekleniyor.

KAYNAK: İHA, DHA, AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • sivaslı 1 ay önce Şikayet Et
    bunların en iyi yaptıkları iş bu her şeyede bir kılıf bulurlar
    Cevapla
  • Yasin.... 1 ay önce Şikayet Et
    Hırsızlıkta bu zihniyetin eline su dökemez , çalmasalardı ülkemiz süper güç olurdu başka ülkelere ekmek için giden olmazdı, aç acikda kimse olmazdı, aciz diye anıranlar gene bunlar.
    Cevapla
  • İsmeil 1 ay önce Şikayet Et
    Bu paralar sizin olsaydı ne iyi olurdu yandaşım bol bol sayardınız zodikler
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    İstanbul'un parası bu iki üç tane insana mı kaldı demekki bir fırıldak var o videoyu çekeni çektireni hepsini sorgılamak gerekir başta İBB başkanını ve diğer parti yöneticileri ni bu paranın vergisi ödendimi yok burda bu paralar sayılıyorsa bir yolsuzluk veya kara para aklama var. yani kamuya zarar millete zarar bu da hak yemek olur sizde o düşünce yok ye bakalım
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    İş bankası kesinlikle bu chp den alınması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eyüpsultan'da okul müdürünü öldüren 17 yaşındaki zanlının ifadesi belli oldu
ABD'de Siyonist akademisyenden Müslüman kadına aşağılık taciz