AA Genel Müdürü Karagöz'den İsrail saldırılarında gazetecilerin güvenliği için çağrı

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, İsrail-Filistin çatışmasının yaşandığı bölgede gazetecilerin hedef alındığını belirterek, devam eden çatışmalarda gazetecilerin güvenliğinin sağlanması için çağrıda bulundu.

AA Genel Müdürü Karagöz'den İsrail saldırılarında gazetecilerin güvenliği için çağrı
AA Genel Müdürü Karagöz'den İsrail saldırılarında gazetecilerin güvenliği için çağrı
GİRİŞ 14.10.2023 00:00 GÜNCELLEME 14.10.2023 00:00

Karagöz, Avrupa Haber Ajansları Birliği (EANA), Akdeniz Haber Ajansları Birliği (AMAN), Balkan ve Güneydoğu Avrupa Haber Ajansları Birliği (ABNASE) ve Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliğine (OANA) gönderdiği mektupta, "İsrail ve Filistin arasında süren çatışma, bölgedeki gazetecilerin güvenliğini tehdit edecek seviyeye ulaştı." ifadesini kullandı.

'GAZETECİLERİN HAYATLARININ KUTSALLIĞINI VAZGEÇİLMEZ GÖRÜYORUZ'

AA foto muhabiri Ali Cadallah'ın Gazze'deki evinin bombalandığını ve aile üyelerinin yaşamını yitirdiğini anlatan Karagöz, şunları kaydetti:

"Gazeteciler olarak, karşı karşıya kaldığımız tüm zorluklara rağmen gazetecilik görevimizi büyük bir özveriyle yerine getirdiğimiz için büyük bir şiddetin hedefi olduk. İnsan hakları ve uluslararası hukukun gerçek bir ihlali olan böyle bir eylemin kurbanı olmanın hiçbir gerekçesi olamaz. Anadolu Ajansı olarak biz, tüm gazetecilerin can ve mal güvenliği için mücadele etme kararlılığımızı yineliyor ve gazetecilerin hayatlarının kutsallığını vazgeçilmez görüyoruz."

Anadolu Ajansı ve İsrail ordusu (IDF) arasında yapılan görüşmelerde, bölgede çalışan gazetecilerin güvenliğinin sağlanması konusunu vurguladıklarına işaret eden Karagöz, ancak IDF'nin devam eden çatışmada böyle bir garanti veremeyeceğini dile getirdiğini aktardı.

Karagöz, "Anadolu Ajansı olarak, tüm ilgili ajans birlikleri için sahada görev yapan gazetecilerin güvenliğinin hayati önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu bağlamda tüm ajans birliklerini bu konudaki dayanışmalarını ve ortak duruşlarını göstermek için hep birlikte bir basın açıklaması yayımlamaya davet ediyoruz." çağrısında bulundu.

Karagöz son olarak, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Reuters muhabiri Issam Abdullah için baş sağlığı mesajı iletirken, yaralanan Al Jazeera ve AFP muhabirleri için geçmiş olsun dileklerini sundu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Yasal zorunluluk' diyerek açıkladı! 27 belediyeye kayyum geliyor
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Takmayan trafiğe çıkamayacak