Medya alanındaki bazı STK'lar RTÜK öncülüğünde İsrail ve Batı Medyasını kınadı

Radyo Televizyon Üst Kurulu öncülüğünde medya ile ilgili faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri İsrail ve Batı Medyasını kınadı.

GİRİŞ 06.11.2023 15:51 GÜNCELLEME 06.11.2023 16:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan bu anlamlı dayanışmadan dolayı RTÜK Başkanımız Ebu Bekir Şahin Bey’i tebrik ediyoruz. Filistin halkının yanındayız” diye konuştu

İNSANLIK ONURU VE ADALET İÇİN

Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD), Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM), Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) ve Ulusal Radyo Yayıncıları Derneği (URYAD) tarafıdan yapılan açıklama şu şekilde;

Filistin’de, Gazze’de insanlık ölürken sessiz kalanlar, her fırsatta evrensel ilkelere sahip olduğunu söyleyip bugün ise bu ilkelerin hiçbirini hatırlamayan uluslararası medya organları… Neredesiniz?

Fahrettin Altun'dan Batı'ya medya tepkisi: Bu ikiyüzlülüğü tarih asla affetmeyecekFahrettin Altun'dan Batı'ya medya tepkisi: Bu ikiyüzlülüğü tarih asla affetmeyecek

AYD: Soykırımcı İsrail'in hedef aldığı Fahrettin Altun'un yanındayızAYD: Soykırımcı İsrail'in hedef aldığı Fahrettin Altun'un yanındayız

Her türlü baskıya, zorlamaya rağmen işini en iyi şekilde yapmak için canı pahasına mücadele veren birkaç dürüst medya kuruluşu insanlık ve gazetecilik etiği adına gerçekleri, soykırımı ve savaş suçlarını tüm dünyaya anlatırken, anlı şanlı uluslararası medya kuruluşları neredesiniz?

İnsanlık onuru adına vicdanlara sesleniyoruz… Çocuklar, kadınlar, yaşlılar, hastalar, masum insanlar tüm dünyanın gözü önünde soykırıma uğruyor…

İsrail’e gerçekleştirilen moral ziyaretlerini adım adım takip eden batı medyası, insanlık tarihinin gördüğü en büyük soykırımlardan biri yaşanırken bu soykırımı görmezden geliyor, İsrail’in sivil katliamına ve siviller üzerine yağdırılan bombalarla ölen çocukları, bebekleri Dünyaya göstermemek için adeta özel gayret gösteriyor. 

Dünyanın “sözde” en ‘saygın’ yabancı medya kuruluşları, sadece İsrail’den gelen haberlere yer verip Gazze’de yaşanan gerçeklere kulaklarını tıkamış bulunuyor. İsrail tarafından öldürülen gazeteciler dahi bu medya kuruluşlarınca haberleştirilmiyor. Medya tarihinde isimleri her zaman saygıyla anılacak onurlu birkaç gazeteci ise Gazze’de yaşananları canları pahasına en doğru şekilde dünya kamuoyuna anlatmaya çalışıyor. 
Tarih boyunca bütün dinlerin bir arada yaşadığı, farklı etnik kökenden insanları içinde barındıran, hoşgörünün ve kardeşliğin yurdu olan Türkiye’den tüm dünyaya sesleniyoruz: Filistin’de, Gazze’de yapılan soykırıma, bebeklerin öldürülmesine, hastanelerin üzerine bomba yağdırılmasına dünya sessiz kalsa da biz asla susmayacağız.

 “Dünya 5’ten Büyüktür” diyerek tüm dünyaya insanlık dersi veren Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi hak ve hakikati ne pahasına olursa olsun haykırmaya devam edeceğiz.

İnsanlık onuruna saygısı olan medya kuruluşları olarak bizler, Gazze’de gerçekleştirilen soykırıma karşı sessiz kalmayacağız, ısrarla insanlığın temel değerlerini savunmaya devam edeceğiz.  

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve Türkiye’deki medya kurum ve kuruluşları olarak bizler, İsrail tarafından gerçekleştirilen soykırımı ve buna göz yumanları şiddetle kınıyoruz. Her daim doğru ve dürüst habercilik peşinde koşarak canı pahasına yayın yapmaya çalışan basın emekçilerine teşekkür ediyoruz, onların sonuna kadar yanında olacağız. Onlar, bu ulvi görevi yerine getirirken bizler elimizdeki bütün imkanları bugüne kadar seferber ettiğimiz gibi bugünden sonra da etmeye devam edeceğiz. 
Artık uluslararası medyada Gazze’deki soykırım göz önünde bulundurulmadan söylenecek hiçbir kelimenin ve yorumun inandırıcılığı olmayacaktır. 
İnsanlık onuru adına, nerede olursa olsun hak ve adalet adına haykırmayı görev biliyoruz…

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • konuk 5 ay önce Şikayet Et
    STK ların ve uluslararsı kuruluşların bu tepkileri maddi olarak onlara dokunmadıkça onlar bundan vazgeçmeyecek
    Cevapla
  • Anlaralı 5 ay önce Şikayet Et
    Bize demokrasi ve insan hakları dersi verenler Çocukları kadınları insanlığı katlediyorlar. Bunu yapanlar insan olamaz hayvanda olamaz bunlar aşşalığın daha altındakiler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi