Gündüz Gece, Kahvaltısıyla Dünyaya Nam Salmış Van'da

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun güzelliklerini ekranlara taşımaya devam ediyor. Gündüz Gece'nin bu haftaki durağı 3000 yıllık tarihin, doğal güzelliklerin ve dünyaca ünlü Van kahvaltısının merkezi Van'dan evlere konuk oluyor.

Gündüz Gece, Kahvaltısıyla Dünyaya Nam Salmış Van'da
Gündüz Gece, Kahvaltısıyla Dünyaya Nam Salmış Van'da
GİRİŞ 10.11.2023 10:35 GÜNCELLEME 10.11.2023 10:35

Kürşat'ın esprili sunumuyla Anadolu'nun tüm güzelliklerini ekranlara getiren Gündüz Gece bu hafta, birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve Urartu Krallığı'nın Başkenti Tuşpa olarak bilinen Van'dan renkli görüntülerle izleyici karşısına çıkıyor. Kürşat Van'da ilk olarak, şehir merkezini gezdi ve esnafla sohbet etti. Bin bir çeşit Van kahvaltısının hazırlanışını izledi ve kahvaltılık malzemeler hakkında bilgi aldı. Envaiçeşit peyniri, zeytini, sucuğu, balı, pekmezi, doğal sütü, Van çöreği, lavaş ekmeği ve birçok kahvaltılık malzemeyi gören Kürşat bu benzersiz kahvaltının tadını çıkardı. Daha sonra el işi yastık, havlu ve çanta yapan kadınların yanına giden Kürşat, el emeği göz nuru ürünleri görünce hayranlığını gizleyemedi. Sonrasında Vanlı ablaların bahçesine konuk olan Kürşat, Van'ın eşsiz lezzetteki meşhur yemeği Keledoş yapımına eşlik etti ve yaptığı esprilerle yüzleri güldürdü. 

Son olarak görenleri etkisi altına alan mavisi ve yüz ölçümüyle göz dolduran Van Gölü'nü ve köklü bir tarihi geçmişi olan Van Kalesi'ni ziyaret etti. Van şehrini kuş bakışı gören Van Kalesi'nin hikayesini izleyenleriyle paylaştı. 

Dört bir yanı tarih kokan Anadolu'nun doğal güzellikleri ve bereketli topraklarını karış karış gezen "Gündüz Gece" her Cumartesi 11:40’da Kanal 7’de…

Program Adı        : GÜNDÜZ GECE

Yayın Tarihi          : 11 Kasım 2023, Cumartesi

Yayın Saati           : 11:40

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıldızların altında tarihi yolculuk
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü