TRT ortak yapımı Aslan Hürkuş 3: Anka Adası’ndan büyük rekor! İlk 7 günde…

TRT Çocuk’un mucit kahramanı Aslan’ın animasyon türündeki üçüncü sinema filmi olan TRT ortak yapımı “ASLAN HÜRKUŞ 3: ANKA ADASI”, vizyondaki ilk yedi gününde toplam 261 bin 841 seyirciye ulaşarak serinin en iyi açılış haftası sonucuna ulaşan filmi oldu.

GİRİŞ 19.11.2023 09:42 GÜNCELLEME 19.11.2023 13:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bu yıl vizyona giren TRT ortak yapımı dokuzuncu animasyon film olan “ASLAN HÜRKUŞ 3: ANKA ADASI”, vizyondaki ilk haftasında gişedeki animasyon filmleri geride bırakarak birinci oldu. 10 Kasım’da vizyona giren film, toplam 261 bin 841 seyirciye ulaşarak serinin en iyi açılış haftası sonucuna ulaşan filmi oldu. İlk iki sinema filmiyle hem küçüklerden hem de büyüklerden tam not alan serinin yeni filminde de göklerdeki macera hız kesmeden devam ediyor.

RTÜK'ten ceza üstüne ceza! Fox TV'nin Hudutsuz Sevda dizisi de radara takıldıRTÜK'ten ceza üstüne ceza! Fox TV'nin Hudutsuz Sevda dizisi de radara takıldı

TRT ortak yapımı “ASLAN HÜRKUŞ 3: ANKA ADASI”, TRT Çocuk bünyesindeki psikolog, pedagog ve içerik editörleri tarafından detaylı bir değerlendirme sürecinden geçti. Eğlence, dostluk ve heyecan dolu film, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) teknik danışmanlık desteğiyle hazırlandı. Film, okul çağındaki çocuklara havacılığı sevdirmek, onları gelişen milli teknoloji hakkında bilgilendirmek, takım ruhu ve dostluk kazanımlarıyla buluşturmayı hedefliyor. Yapımcılığını Murat Kaya’nın, yönetmenliğini H. Sinan Güngör, Halil Öztürk ve Semih Turalı’nın üstlendiği filmin müziklerini ise ilk filmde olduğu gibi Ferman Akgül hazırladı.

Filmin konusu

ANKA, bilimsel çalışmalar yapan Fikret adlı bir bilim insanıyla Ege Bölgesi’ndeki bir adada görevdedir. Yanında teknik işleri halleden, tesiste bir nevi otomasyon kolu olarak kullanılan on beş drone vardır. ANKA ve Fikret’in yürüttüğü çalışmalar adaya bir gök taşının düşmesiyle alt üst olur. Gök taşının yaydığı manyetik alan sayesinde drone’lar canlanır ve tüm drone’lar ANKA’ya karşı cephe alır. Drone’ların lideri Yusufçuk, ANKA dâhil tüm uçan araçları kendi emrine almak ister ve diğerlerine ANKA’yı yakalaması için emir verir. Onlardan kaçarken hasar gören ANKA’nın imdadına Aslan, HÜRKUŞ, Mehmet, Eren ve Zeynep yetişir. Bir grup çocuğun, bir bilim insanı ve iki uçan aracın, drone’ları durdurmak için öncelikle iş birliği yapmayı öğrenmeleri gerekir.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • 7Kullanici 5 ay önce Şikayet Et
    Trt bu filmlerde 2-3 kez karakterin seslendirmeleri değistirip duruyor çok saçma. Normal seslendirme olamıyormu yani?
    Cevapla
  • Kaçkarin delisi 5 ay önce Şikayet Et
    Yerli bir filim desteklerimiz devam edecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina