RTÜK'ten ceza üstüne ceza! Fox TV'nin Hudutsuz Sevda dizisi de radara takıldı

RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu), izlenme raporları doğrultusunda Fox TV'nin Hudutsuz Sevda dizisi başta olmak üzere program ve dizilere idari para cezası uyguladı.

GİRİŞ 26.11.2023 09:29 GÜNCELLEME 26.11.2023 09:29
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), izleme raporları doğrultusunda, kadına yönelik şiddet sahneleri iddiasıyla 'Hudutsuz Sevda' ve 'gayri ahlaki diyalogları' bulunduğu iddiasıyla 'Sakla Beni' dizilerine idari para cezası uyguladı.

TRT ortak yapımı Aslan Hürkuş 3: Anka Adası’ndan büyük rekor! İlk 7 günde…TRT ortak yapımı Aslan Hürkuş 3: Anka Adası’ndan büyük rekor! İlk 7 günde…

Dizilerdeki şiddet sahneleri değerlendirilen görüşmelerde 'Hudutsuz Sevda' isimli diziye ilişkin hazırlanan izleme raporunda, kadına yönelik şiddet sahneleri nedeniyle yayıncı FOX hakkında idari para cezası müeyyidesi kararı alındı.

ÜST SINIRDAN PARA CEZASI

Kurul gündeminde ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın tepki gösterdiği 'Sakla Beni' dizisi vardı. Star ekranlarında yayınlanan dizide çocuk karakterlerin arasında geçen diyaloglar, yasa ihlali olarak değerlendirildi. RTÜK, yayıncı kuruluşa üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.

"Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme" isimli gündüz kuşağı programında bir cinayetin ele alınması sırasında yayınlanmaması gereken görüntülerin ekrana yansıtılması nedeniyle Show TV'ye üst sınırdan idari para cezası verildi.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 74
  • Vatan aşkı 5 ay önce Şikayet Et
    RTÜK sayesinde toplum ve aile yapısı çöktü, iktidarı elinde bulunduranlar bu vebalin ortağı dır, ve inşallah milletin güvenini hoyratça harcayanlar bunun hesabını hem bu tarafta, hem ahirette verecekler.
    Cevapla
  • rtükenmiş 5 ay önce Şikayet Et
    Bunların derdi milletin hassasiyeti falan değil, bunlar ceplerini doldurma peşinde. Neden yayın yasağı gelmiyor, çünkü gelir kapıları kapanır. Ahlaki çöküşün baş sorumlusu rtük'ün ta kendisidir, yayıncılar bunların acizliğiniden dolayı bu kadar şımardılar zaten.
    Cevapla
  • Önce VATAN 5 ay önce Şikayet Et
    foks, stars, sovs atifi, biyaz tv ve benzeri gibi kanallar 1 saat faydalı yayın var ise 23 saat düzen bozucu ahlak yokedici kimlik kaybı yaratan tüm kanalları TV listesinden sildim kendimde izlemiyorum çocuklarda izlemesine müsaade etmem.
    Cevapla
  • Devlet uyuma 5 ay önce Şikayet Et
    Bu rtük yapısı görev şekli şemali değişmeli. Bu sahneler halka izledikten sonra ceza versen ne olur vermesen ne olur ? Onun yerine kur bir ekip diziler sinemalar vs halka ulaşmadan önce yap denetimini olsun bitsin. Ayıkla kardeşim böyle saçma sapan sapık sahneleri! Milletin bilinç altına bu sahneler yerleştikten sonra müdahaleyi anda adliyede yaparsın!
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Fox un hangi dizisi vatana millete gençlere bi erdem bi örnek oluyor ,hep bozma kafa yıkama ,görsel HİPNOZ dizileri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri