TRT dizisi Hür'de geri sayım! Türk pilotlarının yazdığı destan ekranlara kilitleyecek!

Türk Hava Kuvvetlerinin seçkin bir filosunun hikayesini konu alan, tabii orijinal yapımı "Hür" dizisi, 1 Aralık'ta izleyiciyle buluşacak. Dizinin ilk bölümünün gala gösterimi gerçekleştirildi.

GİRİŞ 27.11.2023 23:55 GÜNCELLEME 28.11.2023 15:36
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Dizinin ilk bölümünün gala gösterimi, film ekibinin, oyuncuların, sinema dünyasından önemli isimlerin ve davetlilerin katılımıyla Beşiktaş'ta bir otelde gerçekleştirildi.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gök vatanı emin kılan kahramanların mücadelesini anlatmak için hayata geçirilen proje üzerinde uzun süredir titizlikle çalıştıklarını söyledi.



TRT'DEN MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI VE HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NA TEŞEKKÜR

Kahramanların mücadelesini en güçlü ve en iyi şekilde ekranlara getirmeye, beyaz perdeye yansıtmaya çalıştıklarını dile getiren Sobacı, "Aslında bu en iyiyi yakalayabilme çabasında, özellikle de 'Hür' dizisi projesi çerçevesinde Milli Savunma Bakanlığımızdan, Hava Kuvvetleri Komutanlığımızdan çok büyük bir destek gördük. Ben kendilerine sizlerin huzurunda Milli Savunma Bakanımız nezdinde Bakanlığımıza ve Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza şükranlarımı sunuyorum. Onların da verdiği büyük destekle aslında kahramanlarımıza yaraşır bir yapımı hayata geçirdiğimizi düşünüyoruz." dedi.

CESUR PİLOTLARIMIZIN YAZDIĞI DESTANI ANLATIYOR

Teknoloji, havacılık ve uzay alanında söz sahibi olmanın, bugünün dünyasında güçlü devlet olmanın ön koşulu haline geldiğini vurgulayan Sobacı, şunları kaydetti:

"Bizler de Türkiye olarak 'Milli Teknoloji Hamlesi' çerçevesinde havacılık alanında, uzay alanında ve özellikle savunma sanayi alanında çok büyük başarılara imza attık. Ülke olarak önemli mesafeler katettik. Bunun üstüne Mehmetçik'in cesareti ve feraseti de eklendiğinde aslında dünyada eşi benzeri görülmemiş bir güce kavuşuyoruz. Tam da Hür dizisi aslında bu gücü, bu mücadeleyi anlatan bir dizi. Göklerdeki cesur pilotlarımızın verdiği mücadeleyi, yazdığı destanı anlatan bir dizi."



Sobacı, "Türkiye'nin kamu yayıncısı olarak bu dizi sayesinde milletimizin her bir ferdinin istihbarat alanındaki gücümüzü, Silahlı Kuvvetlerimizin operasyonel kabiliyetini, sivil insanlara zarar vermemek açısından taşıdığı hassasiyeti, etkin İHA, SİHA kullanımını görmesini ve devletin ulaştığı kapasiteyle gurur duymasını istiyoruz. Bu projeyi onun için yaşama geçirdik." değerlendirmesini yaptı.

Diziyi izleyen gençlerin de bu başarılardan ilham ve feyiz alarak daha ileriye götürmek için kararlı adımlar atmasını ve yapımın motive aracı olmasını arzu ettiklerini dile getiren Sobacı, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

HÜR DİZİSİ HAKKINDA

TRT'nin uluslararası dijital platformu tabii'nin orijinal dizisi "Hür", Türk Hava Kuvvetlerinin özel görevlerde vazife almak üzere gözü kara ve en seçkin pilotlardan kurduğu "Hür Filosu"nun aksiyon ve macera dolu hikayesini konu ediniyor.

Fedakarlık, zor şartlarda görev yapma, asker arkadaşlığı, takım ruhu gibi temaları işleyen dizide gerilim, aksiyon ve duygusal derinliğiyle izleyicilere bir hava kuvvetleri hikayesi sunulması hedefleniyor.

Milli Savunma Bakanlığının katkılarıyla çekilen dizinin izleyicileri, ana kahramanlardan Gökhan'ın gökyüzündeki cesur yolculuğunu ve 110. Filo'nun zorlu görevlerini takip edecek.

Aksiyon ve macera türündeki yapımın 10 bölümden oluşan ilk sezonu, 1 Aralık'ta tüm bölümleriyle tabii'de izleyiciyle buluşacak.

Dizinin oyuncuları arasında Hava Kuvvetlerinde efsane olarak kabul edilen pilotlardan biri olan Alper Yarbay rolüyle Ogün Kaptanoğlu, cesur ve yetenekli pilot Gökhan Üsteğmen rolüyle Hilmi Cem İntepe yer alıyor.

Ayrıca Nazlı Üsteğmen'i canlandıran Deniz Çatalbaş, Emre Üsteğmen'i canlandıran Batuhan Demir, başarılı bir savunma sanayi proje yöneticisi olan Banu rolüyle Zeynep Tuğçe Bayat, Turgay Binbaşı rolüyle Taner Ertürkler ve Cemal Binbaşı rolüyle Gökay Müftüoğlu da yapımda rol alan oyuncular arasında bulunuyor.

Senaryosunu Barış Erdoğan ve İlker Arslan'ın kaleme aldığı dizinin yönetmenliğini ise Ekin Pandır üstleniyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • MASK 4 ay önce Şikayet Et
    amerikan top gun filminden esinlenmiş ve o filmdeki sahnelerle örtüşen bir dizi ise izlemeye gerek yoktur o film tamamen bir hayal ürünü halbu ki bizim pilotlarımızın sahada gerçek hayal ürünü olmayan o kadar hikayesi çok ki bunları senaryolaştırsanız kendi öz sahnelerimizi üretmiş isek çok harikadan da öte olur bakalım göreceğiz
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    iki bölüm iyi gider 3. bölümden itibaren fitne fesat konusu işlemeye başlar. malum Türk dizisi...
    Cevapla
  • vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Allahım her zaman yar ve yardımcıları olsun pilotlarımızı Allahım nazardan korusun
    Cevapla
  • Angara 4 ay önce Şikayet Et
    Selam olsun sanli turk ordusuna.
    Cevapla
  • Meğer Filimmiş 4 ay önce Şikayet Et
    Ben de Türk uçakları Gazze'yi bombaladılar sandım da yüreğim ağzıma geldi...
    Cevapla
  • Maskeli Troll 4 ay önce Şikayet Et
    Sen tetikcisin galiba, bu ne uydurma yorumdur böyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı