Anadolu Yayıncılar Federasyonu Kuruldu

İletişim ve Medya alanında faaliyetlerde bulunmak amacı ile Türkiye’nin en etkin ve güçlü federasyonu kuruldu.

Anadolu Yayıncılar Federasyonu Kuruldu
Anadolu Yayıncılar Federasyonu Kuruldu
GİRİŞ 23.11.2023 11:41 GÜNCELLEME 23.11.2023 11:41

Anadolu Yayıncılar Derneği ve Medya sektöründe faaliyet gösteren İnternet gazeteciliği, Dijital medya, radyo, televizyon ve dergi gibi kuruluşları temsil eden 6 derneğin bir araya gelmesi ile Anadolu yayıncılar Federasyonu (AYF) Kuruldu. 

Anadolu Yayıncılar Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan kuruluş amaçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sinan Burhan, "Dezenformasyonla mücadele hepimizin sorumluluğudur. Sivil toplum örgütleri, medya kurumları, gazetecilerin bir araya gelerek mücadele vermesi gereken bir konudur. Her alanda olduğu gibi medya ve iletişim alanında da yerli ve milli platformlara ihtiyacımız vardır. Bizler net bir duruşu olan, her türlü dezenformasyona karşı, yabancı medyanın manipülasyon, algı ve yalan haberlerine karşı mücadele eden aynı zamanda medya kuruluşlarımızda olası mezenformasyonun da önüne geçmek için çalışan bir sivil toplum kuruluşu olacağız" dedi. 

Burhan, “Türkiye’nin dört bir tarafında faaliyetlerini sürdüren Yazılı, görsel, dijital ve işitsel basın kuruluşlarını temsil eden ve basın mensupları tarafından kurulan federasyon olarak, sektörün gelişimi ve sorunlarına ilişkin yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerde bulunacaktır. Toplumu ilgilendiren sosyal ve kültürel konularda yine iletişim kanallarını kullanarak kamuoyunu bilgilendirici faaliyetler ve medya kuruluşları ile ortak hareket ederek yayın, toplantı ve ziyaretler yapmak amacı ile kurulmuş bir sivil toplum kuruluşuyuz" dedi. 

Sinan Burhan, "Sektörümüzün sorunlarını biliyoruz. Birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde bu sorunların üstesinden gelmek, yetkili kurumlarla görüşerek çözüm üretmek ve Medya kuruluşlarımızın temsili noktasında aktif görev almak, faydalı çalışmalar yapmak amacı ile kurulmuş bir federasyonuz. Medya camiamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" açıklamasını yaptı.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak