TRT'den Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu: Dinozorlar Çağı filmi geliyor! Eğlenmeye hazır olun

TRT Çocuk'un ilgiyle takip edilen çizgi dizisi "Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu"nun ikinci sinema filmi "Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu: Dinozorlar Çağı"nın galası İstanbul’da yapıldı. TRT ortak yapımı film 1 Aralık’ta beyazperdede sinemaseverlerle buluşacak.

GİRİŞ 29.11.2023 14:43 GÜNCELLEME 29.11.2023 14:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kültürel değerlerimizi çocuklara aktaran TRT Çocukun ilgiyle takip edilen çizgi dizisi Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu”, ikinci sinema filmiyle beyazperde için gün sayıyor.

Anadolu'nun en sevilen kahramanlarından Nasreddin Hocanın sevimli dostlarıyla birlikte macera dolu bir yolculuğa çıktığı TRT ortak yapımı “Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu: Dinozorlar Çağı” filminin İstanbul’da gerçekleştirilen özel gösterimi çocuklardan tam not aldı.

Kuruluş Osman'ın İsmihan Sultan'ı Ateş Kuşları'nda! Tüm ezberleri bozmaya geliyorKuruluş Osman'ın İsmihan Sultan'ı Ateş Kuşları'nda! Tüm ezberleri bozmaya geliyor

Galada basın açıklamasında bulunan TRT Çocuk Kanal Koordinatörü Bora Durmuşoğlu, "Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu: Dinozorlar Çağı"nın, TRT ortak yapımı animasyonların 10'uncu filmi olduğuna dikkati çekerek, "Daha önceki filmlerimiz çok büyük ilgi görmüştü. Bu destek hem sinema ve animasyon sektörüne hem de çocukların temiz içerik izlemesi açısından etkili oluyor. Sayın Genel Müdürümüz Mehmet Zahid Sobacı’nın daima vurguladığı gibi biz, emanet kalplerle ve zihinlerle muhatap olduğumuz düşüncesiyle hareket ediyoruz. Dolayısıyla ortaya çok temiz iş çıkıyor. Bunun neticesinde de izleyiciden de güzel bir teveccüh görüyoruz. 2024'te de birbirinden güzel animasyon filmlerini hem ekranda hem de diğer mecralarda görme imkânı olacak," değerlendirmesinde bulundu.

Nasreddin Hocanın eğlenceli hikayeleri çocuklarla buluşacak

Bu yıl vizyona giren TRT ortak yapımı 10’uncu animasyon sinema filmi olan Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu: Dinozorlar Çağı”, Anadolunun sevilen kahramanı Nasreddin Hocanın eğlenceli hikâyelerini çocuklarla buluşturacak. Uzun ve titiz bir hazırlık süreci sonunda tamamlanan film, çocukları büyük bir serüvene eşlik etmeye davet ediyor. Nurullah Yenihan’ın yapımcılığını, Naser Meratibavilnin yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosunu Ayşe Banu Başarıcı kaleme aldı. Filmin eğlenceli müziklerini ise Burak Çambel hazırladı.

Filmin konusu

Filmde, Nasreddin Hoca, Zehra, Kerim ve Ayşe, şehirlerine gelen bir dinozor çağı araştırma ekibiyle karşılaşır. Dinozor yumurtasını kötü niyetli kişilerden korumaya çalışan Selim yanlışlıkla dinozorlar çağına gidince Nasreddin Hoca ve çocuklar ellerinde yumurtayla kalır. Yumurtanın içinden çıkan bebek dinozoru kendi zamanına geri götürmek için geçmişe yolculuk yaparlar ve macera başlar.

Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu: Dinozorlar Çağı” 1 Aralıkta tüm Türkiye'de sinemalarda izleyiciyle buluşacak.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • yurdum 4 ay önce Şikayet Et
    Nasreddin hoca sizin anlattığınız karakterde bir haşa şarlatan değildi. O ciddi, iman ehli, Muvahhid bir müslümandı. Moğollarla mücadele etti ve bu yüzden Celaleddin'in gammazlamasıyla moğollar tarafından şehid edildi. Allah azze ve Celle rahmet etsin, Hainlere de kat kat azap versin.
    Cevapla
  • konuk 4 ay önce Şikayet Et
    Kendi kahramanlarımızı bu şekilde çocuklara tanıtacak sevdirecek yapımların çoğalması dileğiyle başarılar dilerim.
    Cevapla
  • RİZELİ 4 ay önce Şikayet Et
    DAHA İYİSİNİDE YAPABILIRIZ imkan olsa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti