Türkiye'den Fransa'nın hegemonyasını kıran yeni ittifak!

El-Arap Gazetesi, Fransa’nın Cezayir'e onlarca yıllar uyguladığı ekonomik, siyasi ve kültürel vesayetin Türkiye sayesinde kurtulduğunu yazdı.

GİRİŞ 30.11.2023 16:22 GÜNCELLEME 30.11.2023 16:47
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

İngiltere merkezli El-Arap gazetesi, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun liderliğindeki iktidarın, Fransa'nın uzun süredir süregelen tekeline meydan okuyarak Türkiye ile kurduğu güçlü ittifaka dikkat çekti. Habere göre Cezayir’in, Fransız bağımlılığından kurtularak Ankara ile kurduğu stratejik birliktelikle bölgesel denklemleri alt üst ettiği kaydedildi.

BÖLGEDEKİ DENGELERİ SARSAN İTTİFAK

Gazetenin haberinde, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun liderliğindeki iktidarın, Türkiye ile kurduğu güçlü ittifakla Avrupa kapılarını araladığı kaydedildi. Fransa'nın uzun yıllardır devam eden tekelinin sona erdiği vurgulanırken, Ankara ile Cezayir arasındaki güçlenen eksenin bölgedeki dengeleri temelden sarstığı ifade edildi.

TÜRKİYE, CEZAYİR’E AVRUPA’NIN KAPILARINI AÇTI

İttifakın sağlam temellere dayandığı belirtilen haberde, Türkiye ve Kuzey Afrika ülkesi arasındaki stratejik işbirliği ile Cezayir'in Avrupa'ya güvenli bir kapı açmasını sağladığı vurgulandı. Fransa'nın uzun süredir sürdürdüğü tekelinin sona erdiği, Ankara ve Cezayir'in bölgesel etkisinin önemli ölçüde arttığı belirtildi.

FRANSA'NIN GÜÇ KAYBI: CEZAYİR İLE PARİS İLİŞKİSİ KIRILGAN HALE GELİYOR!

Cezayir Cumhurbaşkanı’nın Paris ziyaretini sürekli ertelediği belirtilen haberde, Fransa'nın Cezayir ile ilişkilerindeki kırılganlığının arttığı vurgulandı. Türkiye'nin yükselişiyle birlikte Fransa'nın Cezayir’de zor durumda bırakıldığı belirtilirken, Paris'in Cezayir ve bölgedeki etkisinin giderek sarsıldığı kaydedildi.

CEZAYİR'İN ELİNDEKİ AVANTAJ: TÜRKİYE'NİN STRATEJİK NÜFUZU!

Cezayir, Türkiye ile kurduğu stratejik ittifak sayesinde Fransa'nın baskı ve şantajından kurtulduğu belirtilen haberde, Türkiye'nin bölgesel ve kıtalararası etkisinin Cezayir'in pozisyonunu güçlendirdiği vurgulandı. Avrupa ile ilişkilerde belirleyici bir aktör olduğu ifade edilirken, Türkiye'nin etkisinin hızla yükseldiği yazıldı.

EKONOMİK VE SİYASİ İŞBİRLİĞİ: TÜRKİYE-CEZAYİR İTTİFAKI YILDIZI PARLIYOR!

Türkiye ve Cezayir arasındaki güçlü bağlar, milyarlarca dolarlık ekonomik ve ticaret işbirliklerine olanak tanıdığı belirtildi. Sahel ve genel Afrika politikalarındaki stratejik görüşmeler, Ankara'nın bölgesel liderliğini pekiştirdiği ifade edildi. Türkiye ve Cezayir’in Avrupa'da yeni bir güç dengesinin oluşumuna öncülük ettiği görüşüne yer verildi.

ERDOĞAN'IN STRATEJİK ZAFERİ: CEZAYİR ZİYARETİYLE BÜYÜK ADIM!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cezayir'i ziyaret etmesinin, bölgedeki stratejik başarının bir göstergesi olduğu vurgulanan haberde, ziyaretin Türkiye'nin Avrupa ve Afrika'daki etkisinin arttığını ve Cezayir'in bu büyümenin önemli bir paydaşı olduğu ifade edildi.

TEBBUN'DAN ERDOĞAN'A HAVALİMANINDA KARŞILAMA

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta Cezayir’e resmi bir ziyarette bulunmuştu. Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Cezayir Huari Bumedyen Havalimanı'nda karşılamış ve samimi görüntüler vermişti.



    Ziyaret kapsamında, iki ülke arasında enerji başta olmak üzere, ekonomi, kültür, sanayi ve ticaret alanlarında 12 anlaşmaya imza atılmıştı. Bu ziyarette, Cezayir-Türkiye arasındaki “Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi”nin adı “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi” olarak değiştirilmişti. Erdoğan, "Bu karar ilişkilerimizin ulaştığı seviyenin ve beslendiği stratejik vizyonun nişanesi olmuştur." sözleriyle bu değişikliğin önemine vurgu yapmıştı. 



_____________

FRANSA’YA DARBE ÜSTÜNE DARBE!

Son 3 yılda 8 darbenin gerçekleştiği Afrika'da Fransa destekli yönetimler tek tek devriliyor.

Sömürü ve darbelerle Afrika ülkelerinde Fransa saf dışı bırakılırken Fransız askerleri ise deport ediliyor.

Fransa’ya karşı yapılan son darbe Gabon’da gerçekleşmiş ve askeri yönetime halk büyük destek vermişti. Gabon’dan önce ise Mali, Gine, Burkina Faso, Çad ve Nijer’de asker, yönetime el koyarak Fransa yanlısı hükümetler dönemini noktalamıştı.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 27
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ey Avrupa duy büyük TURKİYE NİN sesini .İSLAM DÜNYASINI LİDERİ
    Cevapla
  • Oldubittiyok 4 ay önce Şikayet Et
    Su kitanin somurulmesi yillarca cok utanc verici ve insanligin buyuk lekesidir. Genel anlamda. Ben AFRIKA KUTASINDA YASAYAN HER BIR CANLIYI VE YARADILISI COK BASKA SEVIYORUM. oranin insanlarina dogustan duygulu ve destekciyi. YUCE ALLAHIM INSALLAH onlarin hakkini yiyenlerin hepsinin burnundan hem bu dunyada hemde mahserde en agir azabi yasatir
    Cevapla
  • mardinli 4 ay önce Şikayet Et
    Allah ömrüne ömür katsın reis duacıyız sana
    Cevapla
  • Doğan Uysal 4 ay önce Şikayet Et
    Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'ye nasip eden Rabbime sonsuz şükürler olsun, iyi ki varsın mazlumların umudu Cumhurbaşkanım.
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 4 ay önce Şikayet Et
    sana helal olsun sayın başkanım bunların hepsi sayende eninde sonunda hizaya gelecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu