ABD basınından skandal! Türkiye'yi 'hasta adam' ilan ettiler

ABD'de yayın yapan Newswek gazetesi, Türkiye ile ilgili bir haberinde skandal sözlere imza attı. Türkiye'ye 'NATO'nun hasta adamı' yakıştırmasını yapan gazete, adeta Türkiye'yi NATO'dan çıkarılmayla tehdit etti.

ABD basınından skandal! Türkiye'yi 'hasta adam' ilan ettiler
ABD basınından skandal! Türkiye'yi 'hasta adam' ilan ettiler
GİRİŞ 01.12.2023 17:09 GÜNCELLEME 01.12.2023 17:10
Bu Habere 210 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Ortadoğu'nun gelişen ve büyüyen gücü olmasından ve bölgedeki tüm olaylarda taraf olarak harekete geçmesinden rahatsız olan ABD, bu durumunu politikacı ve medyasının söylemleriyle her gün farklı açıdan gösteriyor. Bu durumun son örneklerinden biri de dün yaşandı. ABD'de yayın yapan Newsweek gazetesi Türkiye ile ilgili skandal sözler sarf ettiği haberinde Türkiye'yi NATO'dan çıkarmayla tehdit etti. 

TÜRKİYE'YE 'HASTA ADAM' YAKIŞTIRMASI

Newsweek gazetesi bir zamanlar Osmanlı'ya yakıştırılan 'Hasta adam' sıfatını Türkiye'ye yakıştırdı. 'NATO'nun hasta adamı Türkiye'yi yeniden düşünme zamanı' başlıklı haberinde Türkiye'yi "NATO'nun giderek daha güvenilmez bir müttefiki haline gelen" ülke olarak tanımladı. İsrail'in çocuk, kadın, yaşlı demeden binlerce sivili katletmesine ses çıkarmayan ABD gazetesi, Hamas'ın saldırılarını ise 'Barbarca' olarak nitelendirdi. 

"TÜRKİYE AZERBAYCAN'IN SİLAH TEDARİKÇİSİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e sert sözlerle tepki göstermesini eleştiren Newsweek, Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği desteğe de tepki gösterdi. Gazete, Azerbaycan'ın Türkiye'nin izni olmadan Dağlık Karabağ'da harekete geçemeyeceğini belirterek "Gerçekten de Türkiye Azerbaycan'ın en önde gelen hamisi ve silah tedarikçisidir. Bu bağlar kendi başlarına sürpriz değil. Türkiye ile Azerbaycan ortak bir Türk kültürüne dayanan derin bir tarihi ve stratejik ortaklığı paylaşmaktadır." dedi. 

Ermenistan'ın 'demokrasi'yle Azerbaycan'ın ise diktatörlükle yönetildiğini iddia eden Newsweek, "Batı'nın dikkati çekilmezse Azerbaycan, Türkiye'den Azerbaycan'a ve petrol zengini Hazar Denizi'ne uzanan bir kara koridoru açmak için Türkiye'nin de göz yummasıyla yakında egemen Ermenistan topraklarına saldıracaktır." ifadelerine yer verdi. 

NATO İLE UYUMSUZLUK İDDİASI

Türkiye'nin bu ve benzer konular nedeniyle NATO ile uyumsuz bir ülke olduğunu iddia ederek şu sözleri sarf etti;

"Erdoğan ayrıca 2023'ün büyük bir bölümünü Batılı güçlerden taviz koparmakla geçirirken Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına Batı'nın verdiği yanıtın hayati bir parçası olarak görülen Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini geciktirdi.

Ukrayna'da yaşanan yıkıma rağmen Türkiye; ABD ve AB öncülüğündeki yaptırımlara katılmayı reddederek Rusya ile ekonomik bağlarını yılmadan sürdürdü böylece Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e can simidi oldu. Türkiye'den Rusya'ya yapılan toplam ihracat 2022 yılında 5,7 milyar dolardan 8 milyar dolara yükseldi. Türkiye ayrıca AB'nin Rusya'ya ve Rusya'dan hava seyahatlerini kısıtlayan yaptırımlarına katılmayı reddederek zengin Rus oligarkların Türk vatandaşlığı almasına olanak sağladı.

"TÜRKİYE'DEN HESAP SORULMALI" DEDİLER

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik birçok suçlamayı daha metninde bulunduran haberde Türkiye'nin stratejik bir NATO müttefiki kabul edilmesinin 'Laik' miras ve stratejik konum nedeniyle olduğu belirtilirken, "Ne yazık ki uluslararası ilişkiler durağan değildir ve Türkiye on yıllar boyunca artık sadık bir müttefik olmadığını yeterince göstermiştir. Batı'nın bu sorunla açık bir şekilde yüzleşmesinin zamanı gelmiştir" denildi. 

Osmanlı İmparatorluğu'na denilen 'Hasta adam' sözlerini Türkiye Cumhuriyeti için kullanan Newsweek, Türkiye'yi açıkça tehdit etti. Gazete, "Sadece adı demokrasi olan bir ülkeye dönüşerek, Batı değerlerine cephe alarak ve bölgesinde kargaşa yaratarak Türkiye NATO için bir müttefik olmaktan çok bir tehdit haline gelmiştir. Hesap sorulmalı ve durdurulmalıdır." ifadelerini kullandı. 

 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 210
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    siz kendinize müttefik değil her dediğinize evet diyecek köle arıyorsunuz ama boşa uğraşmayın o günler geçti
    Cevapla
  • Kızıl Elma 4 ay önce Şikayet Et
    Demek ki hükümet doğru yolda. Neydi o eskiden darbe yapıp ertesi gün Yunanistan'ı NATO'ya alan ABD çocukları !!!
    Cevapla
  • Muhtar 4 ay önce Şikayet Et
    demekki bunların söylediklerini dikkate alırsak iyi yoldayız hasta sizsiniz çünki başınıza bir lider seçmeyi bile beceremiyorsunuz dünyanın şeytanı bir devletsiniz heryeri karıştırıp duruyorsunuz ahlak yoksunusunuz hiçbir değeriniz yok biz değerleri olan dünya nizamına katkısağlayan birdevlet onun adıda türkiye
    Cevapla
  • Centilmen 4 ay önce Şikayet Et
    itler havlar, yiğitler yol alır ABD yi yönetmek bunlara kaldı.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Akif noktayı koydu, tek dişi kalmış canavar, terör devleti İsrail'in ve abd ile yandaşları Türkiye'yi yanlış tanımışsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina