Gündüz Gece, dünyanın en eski yerleşimlerinden olan Sivas'ta

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun güzelliklerini ekranlara taşımaya devam ediyor. Gündüz Gece'nin bu haftaki durağı tarihi kökleri Kalkolitik Çağa kadar uzanan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Sivas'ın Zara ilçesi oluyor.

Gündüz Gece, dünyanın en eski yerleşimlerinden olan Sivas'ta
Gündüz Gece, dünyanın en eski yerleşimlerinden olan Sivas'ta
GİRİŞ 01.12.2023 20:14 GÜNCELLEME 01.12.2023 20:14

Doğu batı, kuzey güney demeden Anadolu'yu baştan başa gezen "Gündüz Gece" izleyenlerini keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

'GÜNDÜZ GECE' SİVAS'TA

Kürşat'ın esprili sunumuyla ekranlara gelen "Gündüz Gece" bu hafta ilk çağlardan itibaren birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kendine has yemek kültürüyle ilgi odağı olmuş Sivas'ın Zara ilçesinden evlere konuk oluyor.

İlk olarak Zara'nın doğal güzelliklerini keşfe çıkan Kürşat, Kızılırmak Nehri'nin üzerinde keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Daha sonra antik çağlardan kalan Tödürge mağaralarının tarihini dinledi, muhteşem görüntü karşısında hayran kaldı. Osmanlı'dan kalan 150 yıllık saatin de içerisinde yer aldığı bir antikacıyı gezen Kürşat, antika ürünleri çok beğendi. Sonrasında türküler eşliğinde eğlenceli bir yemek yapımına şahitlik eden Kürşat, Sivas'ın meşhur kelle tatlısının yapımını öğrendi ve izleyenleri için tadına baktı. Son olarak beyaz güvercinlerle keyifli dakikalar geçiren Kürşat, kuşların özellikleri hakkında bilgi aldı.

'GÜNDÜZ GECE' HER CUMARTESİ 11.40'DA KANAL 7'DE

Dört bir yanı tarih kokan Anadolu'nun doğal güzellikleri ve bereketli topraklarını karış karış gezen "Gündüz Gece" her Cumartesi 11:40’da Kanal 7’de…

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü