Gündüz Gece, verimli toprakları ve köklü tarihiyle Van'da

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun güzelliklerini ekranlara taşımaya devam ediyor. Gündüz Gece bu hafta, doğal ve kültürel güzellikleri kadar eşsiz lezzetlere sahip Van'ın Ulupamir köyünden evlere konuk oluyor.

Gündüz Gece, verimli toprakları ve köklü tarihiyle Van'da
Gündüz Gece, verimli toprakları ve köklü tarihiyle Van'da
GİRİŞ 07.12.2023 16:48 GÜNCELLEME 07.12.2023 16:48

Doğu batı, kuzey güney demeden Anadolu'yu baştan başa gezen "Gündüz Gece", izleyenlerini keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Kürşat'ın esprili sunumuyla ekranlara gelen "Gündüz Gece", bu hafta Mezepotamya'nın en eski şehirlerinden olan ve Türkiye'nin en büyük gölüne sahip Van'ın Ulupamir köyünü ziyaret ediyor. Kırgız Türklerinin yaşadığı bir köy olan Ulupamir köyünde Kırgız yemeklerinin yapılışına eşlik eden ve tariflerini paylaşan Kürşat, bu eşsiz lezzetlerin karşısında kendinden geçti. Ayrıca Kırgızlara özel el dokumalarını inceledikten sonra gümüş üzerine yapılan savat işçiliği hakkında bilgi aldı ve yapılışını izledi. Daha sonra tarihi yapıları gezen Kürşat, Mimar Sinan'ın planını yapmış olduğu Hüsrev Paşa Camii'nin ihtişamını görünce hayranlığını gizleyemedi. 

Zaman zaman türküler eşliğinde devam eden keyifli sohbetler, kültürel yemek yapımlarıyla devam etti. Kırgız mantısının yapımını öğrenen Kürşat, tüm lezzetlerin tadına bakmak için adeta dakikaları saydı.

Dört bir yanı tarih kokan Anadolu'nun doğal güzellikleri ve bereketli topraklarını karış karış gezen "Gündüz Gece" her Cumartesi 11:40’da Kanal 7’de…

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!