Nefes - Yer Eksi İki'yi soluk soluğa izleyeceksiniz! Namını sınır ötesine salacak

TRT ortak yapımı Nefes - Yer Eksi İki Türkiye'nin yanı sıra Avrupa’da da sinemaseverlerin karşısına geçiyor. Vatanı için kahramanca mücadele verip hayatlarını ortaya koyan Mehmetçiklerin hikayesi Avrupa’nın 10 ülkesinde ve 51 şehrinde vizyona girdi.

GİRİŞ 19.12.2023 10:10 GÜNCELLEME 19.12.2023 10:10
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

1993 yılının Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en zorlu ve çetin şartlarında kesişen hikayelerini konu alan, başrollerinde Murat Yıldırım, İlker Aksum, Şahin Kendirci, Arda Anarat’ın yer aldığı film Türkiye’nin haricinde Avrupa’daki izleyicisiyle de buluşuyor.

Hakan Evrensel’in romanından yine yazar tarafından uyarlanan, gerçek hayat hikayelerini çarpıcı bir kurguyla anlatan film Almanya, Azerbaycan, Belçika, Danimarka, İngiltere, Norveç, Avusturya ve Fransa’da vizyona girdi. Hollanda ve İsviçre’de ise 21 Aralık itibariyle vizyona girecek. Böylelikle yeni bir Mehmetçik destanının anlatıldığı film vatan topraklarından uzaktaki vatandaşlarla da buluşmuş olacak.

Yapımcılığını Mustafa Cihat Durmuş’un üstlendiği, senaryosu Hakan Evrensel’e ait olan ve yönetmenliğini Ozan Uzunoğlu’nun yaptığı TRT ortak yapımı  “Nefes - Yer Eksi İki” filmi tüyleri diken diken eden bir anlatım sunuyor.

İki bin metre yükseklikteki bir karakolda geçen ve bölgede görev yapmış birçok gerçek kahramandan izler taşıyan film her ne pahasına olursa olsun görevini bir an bile bırakmayan onurlu Mehmetçiklerin hikayesini anlatıyor.

TRT ortak yapımı “Nefes - Yer Eksi İki” tüm Türkiye’de ve Avrupa’da sinemalarda.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • H Sabri KARADENİZ 4 ay önce Şikayet Et
    En güzel asker filmi hiç sıkılmadan SAVAŞCI dizisi çok güzeldi bu dizinin çekimi devam etmelidir. Bir kaç bölümden sonra vazgeçiliyor. Teskilat dizisi ilk bölüm oyuncuları ile çok güzeldi.
    Cevapla
  • Kadir 4 ay önce Şikayet Et
    Oyuncu rolüne çok yakışıyor halk seviyor hatta aşırı seviyor ama kendini begenmişler var ya onlar halktan kazanıyor ama onların kahramanı olmak istemiyor uyanış büyük Selçuklu'da ilk kadro böyle son buldu bize benzeyen çok ama bizden değil..
    Cevapla
  • Peacese 4 ay önce Şikayet Et
    Bu çekilen nefes yerde eksi iki filmi çok kötü çekilmiş başta güzel gibi ama surukleyici bir film değil hayal kırıklığı gerçekten
    Cevapla
  • Sadik 4 ay önce Şikayet Et
    Neydeki diziler bol
    Cevapla
  • Dadas 4 ay önce Şikayet Et
    İnş aşk nefesi olmaz bıktık aşk filimlerinden
    Cevapla
  • Manav 4 ay önce Şikayet Et
    Senin hayatın kupkuruysa insanlar hayatı tekdüze mi yansıtmalı aşk da olur vatan aşkı da olur İnsan hayatı birçok yönü var tek bir yönüne mi dalmak lazım ile
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Harika film.Yıllardır sahte kahramanları izledik. Şimdi gerçek kahramanlar sahne alıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor