Denizcilik faaliyetleri ile öne çıkan Kabataş'ın hikayesi

İzleyenlerini adeta tarihi bir yolculuğa çıkaran Tarihte Yürüyen Adam, tarihi yapıların yapılış amacını ve o dönemde yaşananları gün yüzüne çıkarıyor. Tarihte Yürüyen Adam bu hafta Kabataş'tan izleyici karşısına çıkıyor.

Denizcilik faaliyetleri ile öne çıkan Kabataş'ın hikayesi
Denizcilik faaliyetleri ile öne çıkan Kabataş'ın hikayesi
GİRİŞ 21.12.2023 16:51 GÜNCELLEME 21.12.2023 16:51

Her insan gibi her tarihi yapının da bir öyküsü vardır. İnşa edildiği dönemin atmosferini, enerjisini yansıtan yapıların ilk hallerini, değişim sürecini ve son hallerini ekranlara taşıyan Tarihte Yürüyen Adam aynı zamanda tarihi yapılan hikayesini izleyenleriyle paylaşıyor. Tarihte Yürüyen Adam bu hafta, bir yanında Dolmabahçe Sarayı, bir yanında Galata Kulesi olan ve her noktasından tarih fışkıran Kabataş bölgesine gidiyor. 1919 yılında Osmanlı Devleti'nin başlattığı büyük kurtuluş mücadelesinde Kabataş'ın rolü ve o bölgede kullanılan tarihi yapıların hikayesi, Tarihte Yürüyen Adam'la Ülke TV ekranlarına taşınıyor. 

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, dört bir yanı tarih kokan Türkiye'nin tarihi mirasını ve öyküsünü ekranlara taşıyan "Tarihte Yürüyen Adam" her Cumartesi saat 16:00 ve her Pazar 12:15'te Ülke TV ekranlarında...

Melike Kayabaşı Haber7.com - Kurumsal İletişim Sorumlusu
Haber 7 - Melike Kayabaşı
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti