Kuruluş Osman'da herkes o görüntüleri izledi! İzlemeden duramayacağınız sahne...

Ekranların reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman, ATV ekranlarındaki 143.bölümüyle reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde #KuruluşOsman etiketiyle yer aldı.

Kuruluş Osman'da herkes o görüntüleri izledi! İzlemeden duramayacağınız sahne...
Kuruluş Osman'da herkes o görüntüleri izledi! İzlemeden duramayacağınız sahne...
GİRİŞ 15.01.2024 16:30 GÜNCELLEME 15.01.2024 16:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

‘Kuruluş Osman’, 143. Bölümüyle Tüm Kişiler kategorisinde 8,10 reyting, 19,68 izlenme payı, AB kategorisinde 6,27 reyting, 16,49 izlenme payı ve 20+ABC1 kategorisinde 7,80 reyting, 17,96 izlenme payı elde etti. Dizi, tüm reyting gruplarının açık ara en çok izlenen yapımı oldu.

Ateş Kuşları 38.bölüm fragmanında yepyeni bir devir açılıyor! Eskisi gibi olmayacakAteş Kuşları 38.bölüm fragmanında yepyeni bir devir açılıyor! Eskisi gibi olmayacak

Kuruluş Osman’ın 143. Bölümünde Osman Bey’in hür bir beylik kurduğunu ilan etmesi bölüme damga vurdu.

Kuruluş Osman’ın 143. Bölümünde Osman Bey, Ak Sakallılar’ın “Cihan sana yurt olsun, alem sana yar olsun, davan kutlu olsun!” sözleriyle karşılandı. Alplarının Konstantiniyye’de Prenses Maria’nın ardında olduğunu, Prenses’in Moğollar’ın eline geçmemesi için bir hamle yapmak üzere olduğunu söyleyen Osman Bey, Ak Sakallılar’dan Prenses Maria ile Emir Çoban’ın evladı gibi sevdiği yeğeni Görklü Han’ın evlendirilip kendilerine karşı bir ittifak kurulacağını öğrendi.

Başarısız olmayacaklarını dile getiren Osman Bey, Ak Sakallılar tarafından kutlandı. Ak Sakallılar, Osman Bey'i tüm mertliği ve doğruluğuyla tanıdıklarını ifade ederek “Seni bunca yıldır izleriz Osman Bey! Yanlışa düşmedin, mertliğine leke sürdürmedin… Hileye baş vurmadın! Yapılan her muameleye doğruluk ile cevap verdin. Bu Osman Bey dedikleri yiğit, benlik davasında mı yoksa nizamı alem davasında mı son kez görmek istedik! Gördük ve inandık, nihayetinde bir karara vardık.

Müstakil ve hür beyliğini gayrı kurasın Osman Bey!” diyerek Osman Bey’e müjdeli haberi verdi. Osman Bey ise şu sözleriyle hür beyliğini ilan etti: “Beni zaferden değil seferden mesul tutan Allah’a hamd olsun! Yurdun uluları bizi bu büyük vazifeye layık görmüş! And olsun milletim ve dahi devletim ilelebet hür kalacaktır! Yüce Allah’a and olsun ki… Türk’ün makus talihini yıkacağım! İlelebet ayakta kalacak, cihanı esir alacak bir devlet kuracağım!”

Osman Bey, Prenses Maria hakkında detayları ve kervanının gideceği gizli güzergahı öğrenmesi için Konur Bey ve Bayındır Bey’i Konstantiniyye’ye gönderdi. Osman Bey, beylerden aldığı istihbaratlar doğrultusunda, iki devletin güçlerini birleştirmesine ve siyasi bir ittifak kurulmasına engel olmak için Prenses Maria’yı Konstantiniyye’den Tebriz’e giderken kaçırarak iki devlet arasındaki siyasi oyunu bozmaya kararlı bir şekilde adım attı. Osman Bey, Prenses'e yaptığı çağrıda, "Sizin üzerinizden siyasi bir oyun kurarlar. Bu bizim aleyhimizedir. O yüzden, bir müddet bizim misafirimiz olacaksınız." sözleriyle, Prenses Maria'nın Söğüt topraklarında bir süre misafir olarak kalmasını talep etti.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • 61osmanli 3 ay önce Şikayet Et
    Tarihimi anlatan dizileri izlerim Bu atalarımızın torunları olmak şereftir Hepsinin mekanları nur olsun
    Cevapla
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    Ben izlemedim
    Cevapla
  • Yasin nl 3 ay önce Şikayet Et
    bu filimlerde oynayan oyuncularin gercek yasantilarinda manevi hassasiyetendikkat edenlerden secilmesi lazim neden bir yasar alptekin basrolde yok veya dirsun erzincanli bu insanlar bu filimlere oynyanalrdan cok daha uygunlar
    Cevapla
  • Cemaldemir 3 ay önce Şikayet Et
    Ben izlemedim
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    o devleti bir anda hainler masonlar yıktılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...