Kim Milyoner Olmak İster'de akılalmaz hata! Soru yanlış iddiası...

ATV ekranlarında yer alan Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programı izleyici ekrana kilitlemeyi başarıyor. En son yayınlanan bölümdeki bir soru ise gündeme bomba gibi düştü. Hatalı olduğu tespit edilen matematik sorusu sosyal medyada da çok konuşulanlar arasında yerini aldı.

Kim Milyoner Olmak İster'de akılalmaz hata! Soru yanlış iddiası...
Kim Milyoner Olmak İster'de akılalmaz hata! Soru yanlış iddiası...
GİRİŞ 31.01.2024 13:10 GÜNCELLEME 31.01.2024 13:12
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ATV ekranlarında izleyicisi ile buluşan Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programının en son bölümünde yarışmacı Sena Erol, matematik sorusunu bilememiş ve elenmişti.

Kuruluş Osman'da tüm dengeler değişecek! Cerkutay'ın ihaneti ortaya çıktı!Kuruluş Osman'da tüm dengeler değişecek! Cerkutay'ın ihaneti ortaya çıktı!

Daha sonra sorulan bu matematik sorusunun aslında hatalı olduğu ortaya çıktı. Sosyal medya kullanıcılarından yorum yağdı.

EN KÜÇÜK TEK SAYI!

Yarışmacı Sena Erol'a; "Rakamları birbirinden farklı üç basamaklı en küçük tek sayı hangisidir?" sorusu soruldu.

Sorunun doğru cevabı ise 103 olarak açıklandı. Elenen yarışmacının ardından sosyal medyadaki birçok kullanıcı, "Rakamları birbirinden farklı üç basamaklı en küçük tek sayının" "-987" olduğunu söyleyerek sorunun hatalı olduğunu savundu.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 63
  • Kemal 2 ay önce Şikayet Et
    Zorlamaya gerek yok ne sorulduğu gayet net
    Cevapla
  • murat buyuklu 3 ay önce Şikayet Et
    mantık olarak itiraz edenler de haklı. soruda sadece 'aşağıdakilerden hangisidir?' yazsa itiraza da gerek kalmayacaktı.
    Cevapla
  • Hasan 3 ay önce Şikayet Et
    102 nin tek sayı olduğunu düşünen birinin elenmesi isabetli olmuş..
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    9 yaşındaki oğluma sordum hemen 103 dedi.
    Cevapla
  • Dr. Ozan 3 ay önce Şikayet Et
    Ülkenin matematik dehaları konuşmuş. soruda eksik olan tek şey "bu sayılardan hangisidir" diye sormamış. pozitif ,negatif, şu, bu hepsi hikaye. zaten 4 sayının 2 tanesi çift sayı farklı olan birinide sen bul bizahmet.
    Cevapla
  • ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    yani "bu sayılardan hangisidir" demeye gerek var mı ki zaten soruların formatı aşağıdaki şıklardan hangisidir şeklinde. he şık vermeyip sorulsaydı sorular tamam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı