RTÜK ilan edecek! 'Medya Etik İlkeleri' hayata geçiyor!

Medya temsilcileriyle bir araya gelen RTÜK yönetimi kadına yönelik şiddet konusunda üzerinde belirlenecek ilkeleri 8 Mart’ta ilan edecek.

GİRİŞ 05.02.2024 16:00 GÜNCELLEME 05.02.2024 16:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

RTÜK İstanbul Bölge Temsilciliğindeki çalışma toplantısında konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, öncelikle kadın konusunda hassas davranan medyaya teşekkür etti.

Şahin, zaman zaman reyting beklentisiyle istenmeyen yayınların yapabildiğini hatırlatarak, toplumsal bir sorun olan kadına yönelik şiddet konusunda azami titizlik rica etti.



Şahin şöyle konuştu:

“Yayınlarda elbette reyting düşüneceksiniz, reytinge karşı değilim ama toplumsal hassasiyetleri görmezden gelmemeliyiz. Çok boyutlu düşünmenizi istirham ediyorum. Şiddet olgusu ihbar hatlarıyla haber bültenlerini de kapladı. İlerde belki haber bültenlerine akıllı işaret uygulaması getirebiliriz.

Şiddetle topyekün mücadele etmeliyiz. yayınlarda kullandığımız dile de özen göstermeniz çok önemli. dizilerdeki kanıksatıcı sahnelere karşı dikkatli olmanızı bekliyoruz. Bu konuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın da katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantıyı da hayata geçireceğiz.”

Toplantıda söz alan RTÜK Üyesi Güçer de, bilirlenecek etik ilkelerin önemine işaret etti.
Güçer, “Kadına yönelik şiddetin medyaya yansıtılışına yönelik etik ilkeler belirliyoruz. 8 maddelik etik ilke kurallarımız için sizlerden destek bekliyoruz.” diye konuştu.

TV yöneticilerinin görüşlerinin alındığı toplantıdan sonra belirlenecek Kadına Yönelik Şiddet Etik İlkeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kamuoyuna duyurulacak.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • ismail 2 ay önce Şikayet Et
    zararın neresinden dönülürse, kârdır
    Cevapla
  • Artık 2 ay önce Şikayet Et
    Etik mi? Ahlaki olmayan her şeyi millet hazmetti. Etik olmayan ne varsa millete normal gelmeye başladı. Peki etik sınırları nasıl belirleyeceksiniz. Aldatma mı? Hırsızlığın özendirilmesi mi? Vatana ihanet mi? Terörün özendirilmesi mi?Dinî değerlerle alay mı? Bunlar millete normal gelmeye başladı. Şimdi sansür derler, millet de satın alır. Geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Abidin 2 ay önce Şikayet Et
    müge anlı konusunda yüzde yüz haklısın Dadas reyting için toplumu maf ediyorlar.
    Cevapla
  • Dadas 2 ay önce Şikayet Et
    müge anlı programı incelemeye alınmalı Türk aile yapısını bozarak insanlara hakaret ediyor
    Cevapla
  • Laik T.C. 2 ay önce Şikayet Et
    Sanane! İzleme beğenmiyorsan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki