Kuruluş Osman izleyicilerini mutlu edecek haber! Başarısına başarı katıyor

ATV'nin tarih dizisi Kuruluş Osman başarılarına başarı katmaya devam ediyor. Çarşamba günleri seyirciyi ekrana kilitleyen Kuruluş Osman yeni bölümü ile bu hafta da totalde en çok izlenen dizi olmayı başardı.

Kuruluş Osman izleyicilerini mutlu edecek haber! Başarısına başarı katıyor
Kuruluş Osman izleyicilerini mutlu edecek haber! Başarısına başarı katıyor
GİRİŞ 11.02.2024 23:24 GÜNCELLEME 11.02.2024 23:24

Kuruluş Osman, daimi başarısını 7 Şubat Çarşamba da elden bırakmadı ve total grupta en çok izlenen dizi oldu. Ekranların reyting rekortmeni dizisi ‘Kuruluş Osman’ ATV ekranlarındaki 147. Bölümüyle sosyal medyada #KuruluşOsman etiketiyle çok konuşuldu. 

‘Kuruluş Osman’, 147. Bölümüyle Tüm Kişiler kategorisinde 7,37 reyting, 17,81 izlenme payı, AB kategorisinde 4,41 reyting, 11,28 izlenme payı ve 20+ABC1 kategorisinde 6,36 reyting, 14,85 izlenme payı elde etti. 

KURULUŞ OSMAN'IN 147. BÖLÜMÜNDE NELER OLDU? 

Kuruluş Osman’ın 147. Bölümünde Osman Bey’in Taceddin Noyan’la karşılaşması bölüme damga vurdu. Malhun Hatun, rüyasında kendisini ihramlı bir şekilde, Hac yolunda çağırılırken gördü. Rüyasında bir yanda Hac yoluna çağırılırken, diğer yanda ise Moğollar’ın baskınını gören Malhun Hatun, Hacca gidip gitmemek konusunda kararsız kaldı.

Osman Bey, Yenişehir’de zorlu bir savaşın eşiğinde olsalar da kararı ne olursa olsun Malhun Hatun’u destekleyeceğini söyledi. Kafası karışıkken yolu Yunus Emre’yle kesişen Malhun Hatun, Yunus Emre ile karşılaşmasının bugüne kısmet olduğunu söyledi. Yunus Emre ise, “Görmek de nasiptir, görülmek de. Nasipsiz ot dahi bitmez. Yol da gidilmez. Nasibinde yola gitmek var ise hiçbir kuvvet seni o yoldan alıkoyamaz.” dedi.

Gördüğü rüyayı anlatan ve kararsız olduğunu dile getiren Malhun Hatun’un sözleri üzerine Yunus Emre, “Her hayırda bir şer, her şerde bir hayır vardır. Yola çıkmadan bilemezsin. Sen Hac yolu dersin, Hac yolu aşk yoludur. O uğurda bir imtihan var ise o da lütuftur.” dedi. Malhun Hatun, imtihana razı olduğunu ancak o yola layık olup olmadığını sorgularken, Yunus Emre, bir cevap arıyorsa bunu yüreğine sorması gerektiğini söyledi. Kendisini o ihramın içinde gördükten sonra Kabe’den başka her yerin ona gurbet olduğunu söyleyen Malhun Hatun, Hacc’a gitme kararı kaldı.

Osman Bey, gayelerinin Allah'ın adını tüm cihana yaymak olduğunu vurgulayarak, bu hedefin birlik ve işbirliği içinde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Kibirli davranışların bir Müslüman’a yakışmayacağını dile getiren Osman Bey, herkesin vazifesini layığıyla yerine getirmesini söyledi. Osman Bey, Yakup Bey’e “Kütahya’ya döneceksin, hepimiz Taceddin Noyan’ın hedefindeyiz. Kütahya onun menzilindedir. Oradan gelecek bütün saldırıları sen savunacaksın. Bu bizim için kafidir.” dedi.

Yakup Bey ise, “Hamlemiz için böylesi münasipse yapmaktan beri durmayacağım, uygundur.” diyerek vazifesini kabul etti. Osman Bey, Elçim Hatun’un babasını ve yengesini kurtarmak üzere Moğol karargahına düzenlediği baskın sırasında Taceddin Noyan’la karşı karşıya gelir. Osman Bey ve Taceddin Noyan arasındaki gerilim seyirci tarafından merak konusu oldu.

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı